Följ Norrlandsfonden

Ulrika är Happy i Hemavan

Pressmeddelande   •   Okt 05, 2015 08:47 CEST

Tärnaby Ski Lodge

Ulrika Arrhenius bor i Stockholm där hon driver en modekedja. Hon hade aldrig varit norr om Åre men efter två resor under 2011 till Tärnaby blev hon och hennes familj så förtjusta i området att de köpte två tomter. Här byggde Ulrika Tärnaby Ski Lodge som bland annat erbjuder tolv sängplatser och en fantastisk utsikt mot Ryfjället. Under 2013 etablerande hon en klädmodebutik i Hemavan. Norrlandsfonden är en av butikens finansiärer.

Ulrika Arrhenius upplevde en stor efterfrågan på modebutik i Hemavan. Därför passade det utmärkt att etablera denna i samband med att gallerian Bayhill Center öppnade på orten. Butiken, Happy Hemavan, har två anställda som sköter den dagliga verksamheten och står för kundkontakterna.

- Happy Hemavan profilerar sig som en kul modebutik där både han och hon hittar något, även ungdomar. Vi erbjuder ett brett utbud av kända och okända varumärken i blandade prisnivåer, säger Ulrika Arrhenius.

Det är många olika kundkategorier som besöker butiken. Förutom lokalbefolkningen så finns de som äger fritidshus i området samt turister som kommer för skidåkning eller andra naturupplevelser. Inte minst utgör de norska besökarna en viktig kundgrupp.

- Jag tycker att Ulrikas satsningar är viktiga för utvecklingen av Hemavan/Tärnabyområdet. Här passar det utmärkt med både nytt utbud inom handel och fler bäddar. Därför är både Tärnaby Ski Lodge och Happy Hemavan viktiga, säger Per Nilsson, Norrlandsfonden. 

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.