Följ Norrlandsfonden

Taggar

Utlåning

Senaste nytt

Världen efter Corona

Världen efter Corona

Blogginlägg   •   Jun 01, 2020 07:20 CEST

​Det kommer aldrig att bli som före pandemin, eller hur? Krisen har stängt ned hela länder, ruinerat otaliga företag, dödat hundratusentals människor och påverkat hundratals miljoner, om inte miljarder liv. Nu inser vi också att detta kan hända igen och kanske i värre skala. Jag har spanat in några områden som kan komma att prägla vår framtid efter corona.

MicroGroup – Hur är läget Jonas Hellström?

MicroGroup – Hur är läget Jonas Hellström?

Pressmeddelanden   •   Maj 25, 2020 07:00 CEST

MicroGroup i Örnsköldsvik har utvecklat ett unikt system för att leverera trådlöst bredband. Systemet har lanserats med stor framgång och bolaget kan nå ca 250 000 kunder runt om i Sverige. Idag har MicroGroup 30 anställda, men kommer dessa att räcka till nu när bolaget upplever en ökad efterfrågan? Norrlandsfondens Per Nilsson slår en signal till vd Jonas Hellström för att kolla läget.

Protek Norr växer genom förvärv

Protek Norr växer genom förvärv

Pressmeddelanden   •   Maj 18, 2020 07:00 CEST

​Norsjöföretaget Protek Norr utför kärnborrning för kunder i gruv- och prospekteringsindustrin. Nu förvärvas Styrud Arctic AB, ett liknande företag i samma bransch. Protek Norr övertar maskiner och personal och blir med totalt 100 anställda norra Sveriges största företag inom kärnborrning. Norrlandsfonden medverkar med finansiering till förvärvet.

Compodium International AB – Hur är läget Bengt Grahn?

Compodium International AB – Hur är läget Bengt Grahn?

Pressmeddelanden   •   Maj 04, 2020 08:36 CEST

Bengt Grahn grundade luleåföretaget Compodium för 25 år sedan och redan då lanserade han affärsidén som en "o-resebyrå". Idag erbjuder Compodium skalbara molntjänster med egenutvecklad mjukvara inom premiumsegmentet för digitala videomöten där hög kvalitet, säkerhet och autenticering är viktigt. Nu när resor begränsas och fysiska möten ställs in är affärsidén mer aktuell än någonsin.

Mitt svar är avatar

Mitt svar är avatar

Blogginlägg   •   Apr 27, 2020 14:00 CEST

​I dessa märkliga coronatider lider många företag ekonomisk skada. Deras marknad har helt försvunnit och ingen vet när den kommer åter igen. Ett exempel är besöksnäringen där boendeanläggningar står tomma och anställda måste permitteras. Affärsidéer som bygger på att samla ihop folk är stendöda just nu. Affärsidéer som bygger på att underhålla människor på distans från varandra är det nya svarta.

Niklas Jonsson utsedd till ny verkställande direktör för Norrlandsfonden

Niklas Jonsson utsedd till ny verkställande direktör för Norrlandsfonden

Pressmeddelanden   •   Apr 21, 2020 08:00 CEST

​Norrlandsfondens styrelse har utnämnt Niklas Jonsson till verkställande direktör för Norrlandsfonden. Han tillträder i september och har gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom kapitalmarknaden i norra Sverige.

Memotus – ett digitalt verktyg för vården

Memotus – ett digitalt verktyg för vården

Pressmeddelanden   •   Mar 31, 2020 08:00 CEST

Appen Memotus är ett kommunikationsverktyg för vården som hanterar både rådgivning och besök digitalt. Bolagets grundare, Simon Dahl och Mikael Östberg, ville förenkla vårdkontakten för motionärer med skadebesvär, men appen har sedan utvecklats till en tjänst för alla typer av vårdpersonal som vill kunna stötta sina patienter digitalt. Norrlandsfonden är en av bolagets finansiärer.

Information med anledning av coronaviruset covid-19

Information med anledning av coronaviruset covid-19

Pressmeddelanden   •   Mar 17, 2020 11:46 CET

Vi på Norrlandsfonden bedriver full verksamhet även i denna situation. För närvarande prioriterar vi digitala möten och telefonsamtal.

Brain Stimulation – hjärnrehab med modern teknik

Brain Stimulation – hjärnrehab med modern teknik

Pressmeddelanden   •   Mar 09, 2020 10:26 CET

​Brain Stimulation i Umeå levererar digitala system som möter det stora behovet av effektivare rehabiliteringsmetoder för strokepatienter. Företaget har utvecklat en unik metod som kombinerar neurovetenskap, VR-teknik och speldesign. Tekniken baseras på ledande forskning av medicine doktor Helena Fordell, grundare och tidigare vd på Brain Stimulation. Norrlandsfonden är en av bolagets finansiärer.

Corona – en tsunamichock för ekonomin

Corona – en tsunamichock för ekonomin

Blogginlägg   •   Mar 06, 2020 08:00 CET

​Världen har brutalt vaknat till det faktum att epidemin kommer att ha en mycket större inverkan på den globala ekonomin än investerare och beslutsfattare först trodde. Hur stor vet ingen. Under lång tid bedömde finansmarknaderna att virusets utbredning skulle kunna begränsas. Men smittspridningens hastighet har undergrävt denna tro.

Norrlandsfonden sammanfattar 2019

Norrlandsfonden sammanfattar 2019

Pressmeddelanden   •   Feb 27, 2020 08:00 CET

Prismalence – ett lysande företag

Prismalence – ett lysande företag

Pressmeddelanden   •   Feb 25, 2020 08:00 CET

Prismalence i Örnsköldsvik etablerades 2003, men affärsidén grundas på flera decenniers erfarenhet från utveckling av teknologi för att skapa effektiva belysningslösningar. Nu är bolaget ett framgångsrikt exportföretag med hög kompetens inom belysning. Norrlandsfonden är en av bolagets finansiärer.

Kaunis Iron AB - Hur är läget Klas Dagertun?

Kaunis Iron AB - Hur är läget Klas Dagertun?

Pressmeddelanden   •   Feb 21, 2020 15:04 CET

Kaunis Iron AB är ett nystartat bolag som med nya ägare och ett starkt lokalt engagemang startat upp järnmalmsgruvan i Pajala. Norrlandsfondens Per Nilsson slår en signal till vd Klas Dagertun för att höra hur läget är.

Förenade Matfabrikanterna inleder exklusivt samarbete med Steffo Törnquist

Förenade Matfabrikanterna inleder exklusivt samarbete med Steffo Törnquist

Pressmeddelanden   •   Feb 20, 2020 10:53 CET

Norrlandsfondens spännande kund, den Umeåbaserade livsmedelskoncernen Förenade Matfabrikanterna, har kommit överens om ett unikt samarbete med den välkände TV-programledaren, författaren och spritexperten Steffo Törnquist. Tillsammans ska de arbeta fram nya produkter avsedda för dagligvaruhandeln.

Handla.io är en frisk fläkt för kundupplevelsen

Handla.io är en frisk fläkt för kundupplevelsen

Pressmeddelanden   •   Feb 03, 2020 16:01 CET

Den fysiska handeln står inför stora utmaningar. Redan nu är det en tydlig trend att kunder och traditionella butiker blir alltmer uppkopplade. I framtiden förväntas online och offline bli ett och samma, något som påverkar framtidens säljverktyg och hur relationer med kunderna skapas. Detta gäller även upplevelser av event, mässor och nöjesparker. Umeåföretaget Handla.io har lösningen för detta.

Martinsons Trä AB - Hur är läget Lars Martinson?

Martinsons Trä AB - Hur är läget Lars Martinson?

Pressmeddelanden   •   Jan 30, 2020 15:30 CET

Norrlandsfondens Per Nilsson ställer några frågor till Lars Martinson.

Svevind Solutions blir W3 Energy

Svevind Solutions blir W3 Energy

Pressmeddelanden   •   Dec 16, 2019 08:40 CET

Svevind Solutions köps av företagsledningen och byter namn till W3 Energy. Företaget blir därmed en helt svenskägd och oberoende aktör inom drift, service och optimering av vindkraftparker i Norden. Norrlandsfonden deltar med finansiering i förvärvet.

TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektion

TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektion

Pressmeddelanden   •   Dec 05, 2019 10:11 CET

TEKONF AB på Frösön i Jämtland tillhandahåller allt inom teknisk konfektion. De kan bistå kunderna från idéstadiet till färdig lönsam produkt. Kunderna är främst svenska industrikunder inom försvars- eller verkstadsindustrin, men bolaget exporterar även inom EU.

Totaltech investerar i verkstadslokal

Totaltech investerar i verkstadslokal

Pressmeddelanden   •   Dec 02, 2019 07:00 CET

TotalTech NTT verkar huvudsakligen mot tunga industrin i Malmfälten. Företaget utför service, tillverkar, reparerar och säljer produkter / reservdelar. Nu vill bolaget investera i en egen verkstadslokal och kontor på Vuoskonjärvi industriområde i Gällivare. Verkstaden kommer erbjuda skärande bearbetning. Norrlandsfonden är en av finansiärerna.

Investera i rymden

Investera i rymden

Blogginlägg   •   Nov 20, 2019 10:57 CET

Miniatyriserade satelliter gör rymden tillgänglig för allt fler aktörer och funktioner, med en kraftigt växande marknad som följd. Sverige har nu möjlighet att ta plats i denna utveckling. Luleå tekniska universitet satsar brett på rymdsegmentet, och i den satsningen finns även målsättningen att vårt näringsliv ska utvecklas för att kunna leverera produkter och tjänster inom rymdsektorn.