Gå direkt till innehåll
Team Kjellin in action
Team Kjellin in action

Pressmeddelande -

Team Kjellin - ett lagarbete som flyttar berg

Mattias Kjellin äger och är VD för Team Kjellin Mining & Entreprenad. Företaget som har sina rötter i Boden började sin verksamhet under 2007. Nu jobbar de uteslutande jobbar med gruvprojekt i malmfälten.

Med totalt 55 anställda och 30 maskiner är Team Kjellin ett tillväxtföretag som nu också upparbetat en unik kompetens inom rationell gruvbrytning i dagbrott. Företaget är medlem i BDX, ett bolag inom logistik samt entreprenad- och industritjänster över hela landet, dock med norra Sverige som hemmamarknad. BDX har över 300 kontrakterade medleverantörer.

- Vårt stora intresse är maskinteknologi, logistik och produktionsoptimering, säger Mattias Kjellin. Vi försöker hela tiden hitta den rätta kombinationen av maskin, förarteknik och lastmetoder.

- Min personal spelar en avgörande roll för framgångarna. Alla är öppna för att testa nya metoder och kommer med förslag på effektivisering. Det goda samarbetet med BDX samt med LKAB som lyhörd och innovativ kund är också en viktiga faktorer, säger Mattias Kjellin.

Nu har företaget fullt upp med att förbereda LKABs dagbrott i Leväniemi för kommande brytning. De har dessutom tidigare arbetat med förberedelser och provbrytning i LKABs planerade dagbrott i Mertainen. Här har ett helt berg avskalats från all jord och det har byggts vägar och annan infrastruktur inför framtida brytning av järnmalm.

- Under provbrytningen i Mertainen kunde vi pressa kostnaden per ton genom att optimera maskinerna och hur de används. Samma filosofi används i Leväniemi. Detta är vår styrka, ett kontinuerligt förbättringsarbete där all personal jobbar som ett team. i slutändan gynnar möjligheten till lönsam gruvdrift, säger Mattias Kjellin.

För mer information kontakta:

Mattias Kjellin, VD Team Kjellin Mining & Entreprenad, 070-362 60 48

Per Nilsson, Norrlandsfonden, 070-668 42 68

Ämnen


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68