Följ Norrlandsfonden

Sveriges vackraste fjällby får en ny sportshop

Pressmeddelande   •   Nov 13, 2017 08:29 CET

Vackra Klövsjö, Vemdalen

Carina och Bosse Svelander bedriver sportshop i anslutning till skidbacken i Klövsjö, Vemdalen. De drabbades av en brand i hyrda fastigheten juni 2015 och större delen av bolagets varulagret och inventarier förstördes. Bolaget har sedan dess bedrivit sin verksamhet i hyrda moduler. Bolaget har förvärvat mark och bygger nu en ny shop som invigs vid säsongsstarten. Norrlandsfonden är en av finansiärerna.

Skidåkarnas skidort och Sveriges vackraste fjällby är några av de begrepp som brukar användas om Klövsjö. Här finns några av landets vassaste pister – men också några av de snällaste. Den kommande vintersäsongen har Klövsjö sportshop inlett ett samarbete med SkiStar, vilket innebär att de tar över uthyrning och skidverkstad. Carina och Bosse driver fortfarande sportshopen och försäljning av konfektion.

- Kunderna kan alltså shoppa kläder, skidutrustning och andra nödvändigheter, hyra skidor, hämta nyckeln till ditt boende, köpa Skipass och boka skidskola på samma ställe, säger Bosse Svelander.

Dessutom planerar vi också för en restaurang/café i byggnaden. Det blir den kompletta mötesplatsen för besökare i Klövsjö, säger Carina Svelander.

- Jag är övertygad om att detta kommer bli jättebra för skidorten Klövsjö, säger Per-Erik Persson, Norrlandsfonden.

För mer info kontakta:

Carina och Bosse Svelander, Tel 0682-211 80, e-post: info@klovsjosportshop.s

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://norrlandsfonden.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.