Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Side System AB sätter färg på flygfarkoster

Side System i Oviken, fem mil utanför Östersund, sysslar med konstruktion och tillverkning av kundspecifika ventilblock och hydraulcylindrar. Nu har bolaget investerat i en fleroperationsmaskin för att öka produktionskapaciteten. Detta eftersom efterfrågan på Side systems tjänster har ökat.

- Tydligen är behovet av speciallösningar inom hydraulik stort. Vi kan konstruera och producera produkter även i små serier (mindre än 50 enheter) samt tillverka prototyper, säger VD Magnus Magnusson.

Företaget ser också affärsmöjligheter i lackering av större fordon och helikoptrar som en komplettering till övrig verksamhet. Det har sedan tidigare funnits en lackeringsverksamhet i företaget och därmed kompetens om både metoder och marknad.

- Lackeringsanläggningen bedrivs i ett dotterbolag, Side Lack och Bläster i Svenstavik, tre mil från Oviken. Vi ser att det finns ett stort behov av lackering för större fordon, bland annat helikoptrar, och vi kan nu erbjuda en kvalificerad tjänst för detta, säger Magnus Magnusson.

Det kan vara värt att nämna att Side System var mycket nära en nedläggning innan tio anställda för drygt ett år sedan valde att köpa loss företaget och driva det vidare – en solskenshistoria med andra ord. Norrlandsfonden har tillsammans med andra finansiärer medverkat både vid förvärvet och i de fortsatta investeringarna.

Ämnen

Kategorier


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68