Gå direkt till innehåll
Emma Eriksson, Northland basket
Emma Eriksson, Northland basket

Pressmeddelande -

Nu håller vi tummarna för Emma och Northland Basket

Norrlandsfonden önskar Northland Basket lycka till i premiären och en särskild lyckönskning till vår "spelaradept" Emma Eriksson. Norrlandsfonden begränsar sin idrottssponsring i år till elitbasketlaget Northland Basket. - Det måste bli mer attraktivt för unga kvinnor att bo och verka i Norrland. Vi känner att vår satsning med länets basketlag Northland Basket ligger helt i linje med den tanken, säger Lars-Olov Söderström, Norrlandsfonden.

Den unga guardtalangen Emma Eriksson är ny spelare i Northland Basket. Emma är fostrad i Gladan Basket och kommer närmast från spel på Riks Basketgymnasiet i Luleå. 162 cm långa Eriksson är en utpräglad guard med bra skott och en bra blick för spelet.

- Det känns jättekul att få tillhöra Northland. Nu blir det en helt annan nivå på träning och matcher och det kommer att göra att jag utvecklas än mer, säger Emma Eriksson.

- Hon har visat gång på gång att hon är en väldigt bra spelare. Emma har en otrolig utvecklingspotential och det är med stor säkerhet en av våra nästa stjärnspelare, säger coach Jens Tillman.

Att vara en attraktiv region för unga kvinnor är en nyckelfaktor för Norrland. Framstående kvinnliga idrottare är vid sidan av framgångsrika företag ägda eller ledda av kvinnor viktiga förebilder för ungdomar . Detta är bakgrunden till att Norrlandsfonden sponsrar Northland Basket genom att vara spelarsponsor till Luleåfostrade Emma Eriksson. Med meriter från U 18 landslaget är hon en viktig kugge i Northland Baskets lagbygge och ett utmärkt exempel på att det med talang och hård träning går att nå elitserienivå redan i unga år.

Norrlandsfonden kommer givetvis att finnas på plats vid premiärmatchen mot Visby Ladies nu på fredag 27/9.

Ämnen

Kategorier


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68