Gå direkt till innehåll
Rune Andersson, ordförande i  Innovationskraft Sverige
Rune Andersson, ordförande i Innovationskraft Sverige

Pressmeddelande -

Lyckade entreprenörsämnen återfinns bland medelålders

Den ideale entreprenören är ofta en medelålders man eller kvinna som jobbar i ett större företag och som kommer på en smart idé om något som kan göras bättre och billigare. En annan bra modell för framgångsrikt tillväxtföretagande är att para ihop en ung entusiastisk entreprenör med en äldre, mer erfaren person med branschvana. Detta säger Rune Andersson, ordförande i Innovationskraft Sverige, vid måndagens IVA-konferens i Luleå.

Bland talarna på Konferensen ”Tillväxt och utveckling i Norrbottens län” fanns förutom Rune Andersson även LKABs VD Lars-Erik Aaro, landshövding Sven-Erik Österberg samt professor Maryanne Feldmann från University of North Carolina. Mötet anordnades av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) genom deras projekt Innovationskraft Sverige i samarbete med LTU och Norrlandsfonden. Ett viktigt syfte är att bidra till att regionala innovationsstrategier leder till handling.

Vid måndagens möte som lockade ca 100 deltagare, diskuterades bland annat gruvnäringens roll för tillväxt och teknikutveckling, universitetets roll i innovationssystemet, internationaliseringens påverkan på länet samt hur stödsystemen för innovation och entreprenörskap är organiserade. Arbetet i regionen fortsätter under året i en serie aktiviteter. Dessa ska bidra till att fler vill utveckla sin idé till en ny produkt, tjänst eller process och till fler investeringar i länet.

Ämnen


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68