Följ Norrlandsfonden

Konjunkturvändning i sikte

Pressmeddelande   •   Mar 21, 2013 08:38 CET

Norrlandsfonden publicerar sin årsredovisning för 2012 idag. Utlåningen under året på 208 mkr beräknas generera investeringar på 1300 mkr i regionen. Många offensiva satsningar bland företagen har genomförts trots den svaga ekonomisk utveckling i omvärlden. Nu finns det dock mycket som tyder på att en konjunkturvändning kan vara nära och Norrlandsfonden står redo att möta en uppgång.

Under 2012 var det lika många företag som lånade pengar hos Norrlandsfonden som under 2011. Glädjande är att Norrlandsfonden under året kunnat knyta till sig 64 nya kunder. Nu står Norrlandsfonden redo att möta en förväntad uppgång i investeringsvolymerna hos företagen i norra Sverige. Norrlandsfonden har en mycket stark ekonomisk ställning som ger möjlighet att även i fortsättningen vara en uthållig och riskvillig topplånefinansiär.

- Den svaga ekonomiska utvecklingen i omvärlden och tydligast i Europa, dämpade framtidstron hos svenska företag och hushåll under förra året, säger Lars-Olov Söderström, VD Norrlandsfonden.

Nu finns det dock mycket som tyder på att en vändning kan vara nära. Exempelvis växte Sveriges BNP med 1.4 procent under det sista kvartalet 2012 och Konjunkturinstitutets februaribarometer visade på en försiktigt stigande optimism hos tillverkningsindustrin och den privata tjänstesektorn

- Vi ser fram emot ett intressant 2013 och hoppas att de positiva signalerna följs av fler indikationer på ökad framtidstro. Främst för att lägga grund för en lönsam tillväxt i våra kundföretag men också för att investeringarna i det norrländska näringslivet skall öka. Vi kommer at vara mycket aktiva i att finna företag i behov av våra topplån för sin fortsatta utveckling.

Norrlandsfondens årsredovisning finns på www.norrlandsfonden.se . På hemsidan återfinns också flera exempel på företag som vi finansierat under året.

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.