Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Jag önskar dig en skön sommar!

Jag upplevde första kvartalet som en smula trevande när det gällde investeringsviljan. Nu har det dock tagit rejäl fart under andra kvartalet vilket märks tydligt hos oss. Vi har lånat ut 221 miljoner kronor under första halvåret vilket är 10% mer än under motsvarande period ifjol. Investeringsviljan märks framförallt i energi- och miljösektorn men uppgången syns faktiskt på bred front i alla branscher. 

Det känns också bra att se många företagsöverlåtelser. För mig är det ett tecken på att det finns investerare med framtidsplaner och som säkerställer generationsskiften. Det är verkligen bra för framtidens Norrland!

‎Våra 50-årsfiranden i Östersund och i Gävle var mycket lyckade. Intressanta föredrag och trevligt umgänge. Till hösten rullar firandet vidare runt i Norrland, närmast på tur står Luleå den 15/9, en kväll som vi räknar med blir lika lyckad som festen i Gävle!

Nu önskar jag dig en skön och vilsam sommar!

Lars-Olov

Ämnen


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68