Gå direkt till innehåll
Hemavans Wärdshus
Hemavans Wärdshus

Pressmeddelande -

Hemavans Wärdshus i nya händer

Nordebo förvaltning AB med Pontus Uddh och Klas Dagertun i spetsen förvärvar Hemavans Wärdshus från och med oktober. Pontus Uddh kommer att fungera som vd och aktiv i verksamheten på dagligt basis. I samband med förvärvet flyttar Pontus till anläggningen. Norrlandsfonden deltar som finansiär vid förvärvet.

Wärdshuset ligger mitt i byn, i en Västerbottensgård från 1700-talet. Gården flyttades 1954 till Hemavan för att möta behov från turismen. Wärdshuset erbjuder boende i 11 hotellrum med frukost. Här finns också tolv lägenheter för 3-5 personer, i lägenhetsbyggnad i nära anslutning till huvudbyggnaden. Till anläggningen hör också 10 stugor för 4-6 personer. På Wärdshuset finns också restaurang för 150 sittande gäster som erbjuder lunch och middag samt café.

- Vi vill utveckla verksamheten enligt samma historiska koncept som följt med sedan 60-talet. Fokus på personligt bemötande med stark närvaro i en gemytlig miljö med anor från 1700-talet. Mat och logi med tillhörande tjänster och service skall alltid hålla hög klass, säger VD Pontus Uddh.

Majoriteten av den externa marknadsföringen och bokningen sker fortsatt via Strömma Fjäll & Aktivitet AB som samordnat entreprenörer på orten i gemensamt bokningssystem. Nordbo AB kommer också att vara aktiv i det lokala destinationsbolaget som gemensamt arbetar för besöksnäringen på orten.

-Hemavan är en expansiv ort för besöksnäring och det är inte bara skidturismen som ligger bakom detta. Närheten till Norge är viktig och innebär att Hemavan ofta blir föremål för konferenser och möten som norska företag och organisationer arrangerar året runt. Pontus och Klas har rätt kompetens för att lyckas bra med verksamheten, säger Per Nilsson, kundansvarig vid Norrlandsfonden.

Ämnen

Kategorier


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68