Gå direkt till innehåll
Converflex hjälper sina kunder att synas

Pressmeddelande -

Converflex hjälper sina kunder att synas

Converflex i Örnsköldsvik investerar, med finansiering från Norrlandsfonden, i en toppmodern tryckpress för att kunna leverera tryckt papper till innovativt utformade förpackningar. Kundernas förpackningar syns i livsmedelsbutikerna, exempelvis under varumärken som Kungsörnen, AXA och Wasabröd.

Converflex AB är ett av Skandinaviens ledande företag inom tryckning med inriktning på omslag för pappersindustrin och flexibla förpackningar inom livsmedelsbranschen. Företagets kunder har egna paketeringslinjer, där man, med tryckt förpackningsmaterial på rulle, själva slutförpackar sina produkter. Exempel på produktmärken som deras kunder säljer på butikshyllorna är Wasabröd och Kungsörnen samt AXA.

Nu investerar företaget i en ny 10-färgs flexotryckpress för att kunna hantera kundernas efterfrågan på snygga förpackningar.

- Investeringen ger oss bättre möjligheter att forma optimala lösningar för kunderna. Våra kundrelationer bygger i stor utsträckning på flexibilitet och ömsesidigt förtroende, säger VD Lars Norén.

Pappersbaserade produkter innebär inte bara att det är en förnyelsebar källa, utan också att de kan återanvändas i produktionen av andra pappersbaserade produkter. Genom att välja material med korrekta egenskaper minimeras materialåtgången, samtidigt som man uppfyller kraven på produktens användaregenskaper. Detta bidrar till såväl kostnads- som miljöeffektivitet.

- Vi måste ligga i fronten teknikmässigt eftersom kunder verkar på en tuff marknad med hård konkurrens om marknadsandelarna i konsumentledet. För att lyckas krävs ett ständigt nytänkande i marknadsföringen av produkter och varumärken, säger Lars Norén.

Converflex har 16 anställda i sin anläggning som ligger i Arnäsvall utanför Örnsköldsvik. Produktionslokalerna är skräddarsydda för verksamheten. Det möjliggör ett rakt och effektivt produktionsflöde och en anpassad lagerhållning. Ur transport- och logistiksynpunkt ger närheten till E4 och Botniabanan stora fördelar.

Ämnen

Kategorier


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68