Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Anrikt delikatessföretag investerar i Örnsköldsvik

Bergströms Rökeri AB i Örnsköldsvik startades av Nikanor Bergström 1901. Ägandet har stannat kvar hos familjen sedan dess. Företaget förädlar kött, till största delen vilt som exempelvis ren och älg. Nu investerar man för att uppgradera och förbättra produktionsanläggningen. Under senaste året har nya ugnar installerats och varuintaget byggts ut. Nu står en ny kylanläggning i tur på investeringsplanen. Norrlandsfonden deltar i finansieringen av satsningen.

- Vi får nu en förbättrad produktionsmiljö som är bättre anpassad till vår expanderande verksamhet, säger VD Henry Bergström.

Dessutom införs värmeåtervinning, vilket medför besparingar med 25% av företagets totala energiförbrukning - en avsevärd besparing.

- Bergströms rökeri AB har en lång tradition med ett väl etablerat varumärke. Det är positivt att företaget fortsätter att investera här i Örnsköldsvik, säger Sören Olsson på Norrlandsfonden.

Företaget har ett 20-tal produkter. Produkter med vilt och lamm efterfrågas i allt större omfattning och på exportmarknaden har framförallt danskarna fått smak för produkter från Bergströms rökeri AB.

Ämnen

Kategorier


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68