Gå direkt till innehåll

Ämnen: Arbetsliv

  • Autonoma städrobotar – framtiden rullar in från Sundsvall

    Från ett lager i Sundsvall rullar robotar ut till butiker, lager och industrimiljöer runtom i Norden. Nordic Robotic Group är distributören som vill förändra en traditionell bransch med hjälp av banbrytande teknik och starka partnerskap.

  • Nu ökar takten för nya bostäder i Ludvika

    160 nya hyreslägenheter planeras på områdena Svanen och Västmanstrand i centrala Ludvika genom samarbete mellan Norrlandsfonden, Sakofall och Ludvika kommun.

  • En ny era för Polarfönster

    Polarfönster i norrbottniska Korpilombolo har en anrik historia. I mer än 80 år har man tillverkat högkvalitativa fönster för det nordiska klimatet. Med nya majoritetsägare har företaget ett förnyat fokus på hållbarhet och satsar på att bli en ledande aktör på marknaden.

  • Hållbar kompetenshantering

    Framtidens kompetenshantering är här. Vericate förvandlar kompetensarbetet från reaktivt till proaktivt och hållbart.

  • Kundnärhet och hållbarhet driver tillväxten hos Tom Pall

    Skräddarsydda emballagelösningar, kostnadseffektivitet och goda kundrelationer – så stavas framgång för Timråbolaget Tom Pall som startades av entreprenörsparet Thomas och Ulrika Markström.– Vi är med i allt från hur de tillverkar sina produkter till hur vi kan hjälpa dem att tänka smartare kring sina emballagelösningar, säger Thomas Markström.

  • Generationsskifte på listfabriken

    Swedlist tillverkar hyvlade trävaror med fokus på lister i sin fabrik i Kvarnåsen, en by i Norsjö kommun. Produkterna av norrländsk furu säljs till hustillverkare och bygghandel över hela Sverige. Tidigare drevs företaget av grundaren Patrik Lindgren men 2023 tog dottern Benitha Lindgren över som vd. Under hennes ledning satsar Swedlist på att bredda sortimentet och utveckla nya lösningar.

  • Logscom - Innovation för automatiserad virkesmätning

    Med sin innovativa lösning för automatisk virkesmärkning har Logscom gjort sig ett namn inom skogsindustrin. Uppfinningen minskar både riskerna och tidsåtgången vid avverkning, samtidigt som tekniken inte kräver några större ingrepp i maskinparken.

  • Byggföretagen i Gävleborg tror på bättre tider

    Näringslivet i Gävleborg uppvisade ett stämningsläge i gränslandet mellan svagt och mycket svagt läge, vilket också var svagast i Norrland. Handeln signalerade om ett normalläge medan tjänstesektorn och byggsektorn rapporterade om ett läge bara strax över gränsen för mycket svagt. Tillverkningsindustrins i sin tur kom in på en nivå som pekade på ett mycket svagt läge.

  • Norrlandsfonden vill göra skillnad för bostadsbyggandet i norra Sverige

    Industrins omställningar medför enorma investeringar i Norrbotten, 200 miljarder kronor bara fram till 2030. Men än så länge ser vi inte investeringar i de helt nödvändiga bostäderna. Varför då? Och vad krävs för att få igång bostadsbyggandet? Det var frågor som ställdes under ett panelsamtal i samband med mässan Business Arena i Stockholm.

  • Svagt läge för näringslivet i Jämtland – men starkare än riket

    Näringslivet i länet försvagade sina bedömningar till ett läge precis på gränsen mellan svagt och mycket svagt. Även samtliga branscher indikerade ett stämningsläge i nivå med detta utom tillverkningsindustrin som tvärtom stärkte sina bedömningar till ett starkt läge.

  • Kraftigt försvagat stämningsläge i det norrländska näringslivet

    Stämningen i näringslivet i Norrland såväl som i riket försvagas kraftigt. Från en stark position är nu läget svagare än normalt i Norrland och mycket svagare än normalt på riksnivå. Orsaken att läget i Norrland är positivare än i riket är framför allt att byggföretagen är positivare i norr. Detta framgår av Norrlandsfondens konjunkturbarometer som presenteras i samverkan med Konjunkturinstitutet.