Gå direkt till innehåll
Protek Norr AB
Protek Norr AB

Pressmeddelande -

Protek Norr växer genom förvärv

Norsjöföretaget Protek Norr utför kärnborrning för kunder i gruv- och prospekteringsindustrin. Nu förvärvas Styrud Arctic AB, ett liknande företag i samma bransch. Protek Norr övertar maskiner och personal och blir med totalt 100 anställda norra Sveriges största företag inom kärnborrning. Norrlandsfonden medverkar med finansiering till förvärvet.

-Vi säkerställer vår position i norra Sverige och får fördelar genom minskade overheadkostnader samt att service och underhållskostnaden kommer att reduceras per borrmeter, säger Freddy Flodman, vd Protek Norr.

Protek Norr har omfattande uppdrag åt LKAB och Boliden med borrning både ovan och under jord.

-Gruvindustrin är inte så drabbad av coronaepidemin, verksamheterna löper på med god efterfrågan. Dessutom är prospekteringsverksamheten en investering för framtiden och där verkar Protek Norr som en viktig aktör, säger Per Nilsson, Norrlandsfonden.

För mer information kontakta:
Freddy Flodman, vd Protek Norr AB, freddy.flodman@prospekteringinorr.se, 070 - 511 12 00

Ämnen

Regioner


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68