Följ Norrlandsfonden

Olofssons bageri investerar i Överkalix

Pressmeddelande   •   Aug 28, 2019 13:48 CEST

Olofssons bageri - en ung 72-åring

Bröderna Olofssons Bageri AB i Överkalix har funnits i ca 70 år. Bageriet fokuserar på matbröd, fikabröd, tårtor och semlor med en lokalproducerad känsla. Nu har bolaget förvärvat fastigheten som de bedriver verksamheten i för att ytterligare stärka sig inför framtiden. Norrlandsfonden är en av finansiärerna.

Företagets historia startar 1947 med att bröderna Bengt och Gunnar förvärvar ett bageri inrymt i en liten timrad bagarstuga, vilket under krigsåren i första hand levererat bröd till de beredskapsinkallade soldater som bevakade gränsen mot norra Finland.

Produktionen vid denna tid är helt manuell, med blandning av degar i stora trätråg och vedeldade ugnar för gräddning. Leveranser till kunder, i huvudsak till enskilda hushåll i närområdet, utfördes av bröderna själva via cykel. Än i dag kan de lite äldre kunderna berätta om hur de som barn alltid fick färska wienerbröd, utöver beställda leveranser. En marknadsföring som fastnat i minnet.

- Vi tillverkar fortfarande många av bröden efter samma grundrecept nu som vid starten. Dessutom använder vi vatten från Halljärvs kallkälla, ett av landets bästa kranvatten, vilket garanterar toppkvalitet på produkterna, säger VD Bengt-Olof Olofsson.

De senaste åren har Olofssons bageri investerat i nya bak- och packningsmaskiner samt förvärvat Trundöbagaren, vilket innebär att tunnbröd blivit ett nytt inslag i sortimentet.

–Vi kommer att satsa på tunnbrödsmarknaden med sikte på att sälja över hela Sverige, säger Bengt-Olof Olofsson.

-Olofssons bageri är ett mycket välskött företag som fokuserar på kvalitet i alla led. Det känns mycket bra att få hjälpa till i denna affär och det ska bli spännande att följa deras resa, säger Petter Alapää, Norrlandsfonden.

För mer information kontakta:

Bengt-Olof Olofsson, VD, 070-567 09 99

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.