Följ Norrlandsfonden

Ny VD för Norrlandsfonden

Pressmeddelande   •   Feb 08, 2018 08:00 CET

Katja Lepola

Styrelsen för Norrlandsfonden har utsett Katja Lepola till ny VD från den 5 mars 2018. Hon efterträder Lars-Olov Söderström som går i pension. Katja har en bred erfarenhet av entreprenörskap, finansiering och företagsledning.

Styrelsens ordförande, Tomas Lejon, välkomnar Katja Lepola tillbaka till Norrbotten och Luleå. ”Katja kommer i rollen som VD för Norrlandsfonden dra fördel av sin bakgrund inom start-up bolag och riskkapitalbranschen.” säger Tomas Lejon.

Katja Lepola har en bred erfarenhet av entreprenörskap, finansiering och företagsledning och är i dag bland annat aktiv i Klostra.se där hon är största ägare. Hon har byggt upp företag och arbetat som aktiv investerare i framförallt internetbaserade företag och har tidigare också haft ledande befattningar inom ett globalt konsumentvaruföretag. Katja har en civilekonomexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan i Stockholm.

”Jag ser fram emot att tillsammans med Norrlandsfondens personal fortsätta att arbeta med frågor jag brinner för men nu med privilegiet att göra det i Norrland där jag, genom min uppväxt i Norrbotten, har mina rötter. Arbetet på Norrlandsfonden ger en unik möjlighet att få arbeta med företagande som en samhällsförändrande kraft. Företagandets förmåga att skapa arbetstillfällen och med kreativitet lösa våra samhällsutmaningar ska aldrig underskattas. ” säger Katja Lepola.

För ytterligare information: 

Styrelseordförande Tomas Lejon 070-6873201

Katja Lepola 070-3794677

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.