Gå direkt till innehåll
Eldrivna cyklar med ett unikt uthyrningskoncept

Pressmeddelande -

Eldrivna cyklar med ett unikt uthyrningskoncept

Lifestyle Bike Rental Nordics AB i Sandviken erbjuder ett nytt hyrkoncept med coola elcyklar som kan levereras till kommuner, campingar och entreprenörer som vill erbjuda en unik elcykelupplevelse för kunder med högt ställda krav. Konceptet säljs som en ”all-inclusive” lösning eller till företag som en elcykelpool med tillhörande bokningssystem och infrastruktur. Norrlandsfonden är en av bolagets finansiärer.

-En elcykel som ersätter en bil, buss eller moped är det självklara valet ur miljöhänseende. Elcykeln släpper inte ut några farliga avgaser, de minskar steget för folk att välja cykeln istället för bilen och det bidrar till en bättre miljö och hälsa. Elcykeln är helt enkelt ett klimatsmart alternativ, säger VD Pär Burefjord.

Helhetskonceptet, eller all-inclusive konceptet, innebär att den aktör som vill erbjuda elhyrcyklar som ett alternativ till turister, anställda eller boende i staden, antingen kommer att kunna köpa eller hyra en container full av elcyklar där konceptet är helt färdigt, allt från cyklarna till inredningen av containern, bokningssystem och service-avtal. Containern är designad i en glad kulör och inredd med ljus träinredning, el, belysning, garageport, kompressor och kaffemaskin samt ett väl valt sortiment av coola elcyklar inklusive lådcykel.

-En av fördelarna med vårt koncept med elcyklar är tillgänglighet – det finns idag nästan inga elcyklar att hyra annat än begränsat i större städer. Hos enstaka cykelbutiker. Vår målgrupp för användare av konceptet är turister som vill uppleva omgivningarna på cykel, campinggäster, familjer med små barn för utflykter etc, säger Pär Burefjord.

-Om några år siktar vi på att bli ett etablerat hyrkoncept i hela Europa och finns med som alternativ till alla ”hop on & hop off” -bussar i alla större städer i Europa, avslutar Pär Burefjord.

-Under sommaren 2019 har konceptet testats med bra framgång i Gävle där det under soliga dagar ofta varit slut på cyklar. Intressant är att ofta är det Gävles egna invånare som hyrt och vill göra en utflykt en kväll eller en helgdag. Flera kompisgäng har hyrt flera gånger vilket är intressant lärdom till målgruppsanalysen.

-Pär och hans kollega Hampus är verkligen två driftiga entreprenörer som nu kommit långt i denna satsning. Kombinationen av innovativ lösning och hållbarhetsprofil är särskilt intressant. Sedan måste jag säga att cyklarna är väldigt coola, säger Johanna Ceder, Norrlandsfonden.

För mer information kontakta:

VD Pär Burefjord, 070-6534626

Ämnen

Regioner


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Johanna Ceder

Johanna Ceder

Företagsanalytiker 070-330 20 44