Följ Norrlandsfonden

Åbyns Bygg får nya ägare

Pressmeddelande   •   Maj 27, 2019 08:00 CEST

Samuel Lundmark och Ulf Forsberg, båda tidigare anställda på Åbyns Bygg har förvärvat bolaget från Michael Jackson. Norrlandsfonden är en av finansiärerna.

Åbyns Bygg är ett byggföretag med huvudkontor i Umeå. Verksamheten sysselsätter ca 45 medarbetare. Bland personalen finns byggnadsarbetare, murare, plattsättare och ledningspersonal med lång erfarenhet inom sina respektive ansvars- och arbetsområden.

- Vi har ett inarbetat kontaktnät av underentreprenörer som liksom vi själva arbetar efter en hög kvalitetsstandard. Många av våra uppdrag får vi på referenser från nöjda kunder, som gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta, säger Ulf Forsberg, Vd vid Åbyns bygg.

Åbyns Bygg AB arbetar med allt från byggservice till byggentreprenader och vänder sig till såväl offentligsektor och näringsliv. En spännande kund är Bostaden i Umeå som med cirka 14 400 lägenheter och korridorsrum är kommunens största aktör på hyresmarknaden. Sedan januari har bolaget också tecknat ett ramavtal med Umeå Energi.

- Samuel och Ulf har goda förutsättningar att ge Åbyns Bygg en god framtida tillväxt. De har både erfarenhet och kompetens. Företaget har avtal med stabila aktörer och det goda ryktet ger möjlighet till fler affärer, säger Anna Hedström, Norrlandsfonden.

För mer information kontakta:

Ulf Forsberg | Vd/Ägare, Tel: 090-69 03 869

E-post: ulf.forsberg@abynsbygg.se

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.