Följ Norrlandsfonden

Aptum AB stoppar bränder och växer så det ryker

Pressmeddelande   •   Aug 20, 2012 16:25 CEST

Aptum AB i Umeå startades 2005 av Gustav Nord och Gustav Paringer. Från början fokuserade de i huvudsak på utbildningar inom brandskydd och första hjälpen. Verksamheten utvecklades och byggdes på med både kunskap och personal inom bland annat fastighetsbrandskydd, byggnadstekniskt brandskydd och utbildningar. Idag har företaget de flesta kompetenser för alla typer av utbildningar, lösningar inom brandskydd och skydd mot olyckor.

Nu förvärvar Aptum Brand & Fordonsskydd i Älvsbyn AB, ett företag inom samma nisch som bland annat arbetar med att brandskydda gruvfordon. Förvärvet sker med delfinansiering av Norrlandsfonden.

- Förvärvet innebär ett bra komplement till vår verksamhet. Den kompetens som Brand & Fordonsskydd AB skaffat sig inom gruvsektorn är värdefull för oss, säger VD Gustav Nord.

Företaget har stora kunder såsom PEAB, Skanska, NCC, Volvo och Ålö. Tillkommande kunder efter förvärvet är exempelvis LKAB, Northland, Bergteamet och Boliden. Aptums huvudkontor finns i Umeå. Kontor finns även i Skellefteå, Örnsköldsvik och nu även i Älvsbyn

- Aptum uppvisar en mycket bra utveckling med tillväxt, lönsamhet och bra historik på vad man hittills åstadkommit, säger Petter Alapää, Norrlandsfonden.

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.