Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Z-aim i Lycksele - har sikte på jaktkunder

Z-aim AB tillverkar och säljer produkter för jakt och friluftsliv. Nu tar företaget ytterligare steg i sin tillväxt. Norrlandsfonden deltar med finansiering i satsningen. - Vi håller på att ta fram nya produkter till nya kundkategorier, säger Z-aims VD Mats Lindström

Företaget har som strategi att ligga i framkant med innovativa och effektiva produkter som gör jakten roligare, säkrare och effektivare. Exempel på sådana artiklar är åtelkameror, åtelbelysningar, kikarsikten, knivar och lockmedel . De har både egenproducerade produkter samt utvalda produkter från andra tillverkare. Z-aim säljer via en webshop, samt via återförsäljare.

- Vi arbetar ständigt med att utveckla nya produkter och söker kontinuerligt spännande nyheter som dyker upp i jaktindustrin runt om i världen. All vår jaktutrustning testas av oss själva under jakt i fält för att avgöra prestanda och funktion, säger VD Mats Lindström.

Z-aim utvidgar hela tiden sitt sortiment med nya produkter och nu kommer man att vända sig mot en ny marknad med en ny, unik produktserie.

- Den ökande efterfrågan har medfört att vi fått anställa. Bland annat för att hantera förpackning och utskick av varor. Om tillväxten fortsätter kommer vi troligen att anställa ytterligare, säger Mats Lindström.

Ämnen

Kategorier


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68