Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Världens enda träkortstillverkare investerar i Hede

På Scandic Hotels och Radisson Blue får man ett nyckelkort i trä till sitt rum. Naturkompaniets presentkort och Baristas bonuskort är också i trä. Under många år har PVC-kortet uteslutande varit den produkt som används mest, men de senaste åren så har de miljöskadliga effekterna av den typen av material dokumenterats och fler och fler företag söker sig till andra alternativ, Att använda miljövänliga kort i trä ligger därför helt rätt i tiden. Sustainable Cards Sweden AB har utvecklat och patentsökt ett kort i trä gjorda av en träkärna i ett lager svarvad faner med ett skikt transparant långfibrigt cellulosapapper på var sida samt som ytskikt en tunn miljövänlig plast.

- Våra träkort har en stor potentiell marknad inom många områden. Medlemskort, presentkort och ID-brickor är exempel där våra träkort passar utmärkt, säger Peo Åkesson.

Den växande efterfrågan på företagets tränycklar har medfört ett investeringsbehov där Norrlandsfonden medverkar med topplån som en pusselbit. Sustainable Cards behöver kompletterande maskinutrustning till sin anläggning i Hede för att kunna möta kundernas behov.

- Vi satsar på ständig produktutveckling för att göra korten så starka och så miljövänliga som möjligt, säger Peo Åkesson.

Företaget är etablerat på den amerikanska kortmarknaden som beräknas växa med 13% årligen under de närmaste åren. Sustainable Cards fick ett stort genombrott i USA som nyckelleverantör i samband med president Obamas nominering vid demokraternas konvent 2008. Konventet hade miljöprofil och en av de mest omskrivna produkterna var tränycklarna. Ett annat tillfälle då träkorten fick både användning och publicitet var i samband med FNs klimatkonferens under 2009.

Ämnen


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68

Relaterat innehåll