Gå direkt till innehåll
Railcare inviger sitt nya kontor i Derby, England med styrelseordförande Catharina Elmsäter-Svärd vid saxen.
Railcare inviger sitt nya kontor i Derby, England med styrelseordförande Catharina Elmsäter-Svärd vid saxen.

Pressmeddelande -

Utlåningsrekord för Norrlandsfonden

Norrlandsfonden fattade under torsdagens styrelsemöte ett antal lånebeslut på sammantaget drygt 100 miljoner kronor. - Det är ”all-time-high” och visar att det finns investeringsvilja i norrland, säger Anders Öhberg, styrelseordförande.

Torsdagens lånebeslut möjliggör investeringar som sammanlagt uppgår till drygt en miljard kronor i de aktuella företagen.

- En viktig signal på att det vi erbjuder har stor betydelse för att finansiera tillväxt i norra Sverige vilket är vårt uppdrag. Men det visar också på att det norrländska näringslivet har kraft och vilja att utvecklas, vilket är mycket glädjande, kommenterar Anders Öhberg.

En av de kunder som avhandlades och beviljades lån vid styrelsemötet är Railcare AB, ett företag I Skellefteå som är verksamma inom innovativt järnvägsunderhåll i Sverige och England. Railcare genomför ett antal investeringar och har dessutom en ny innovation, en maskin för återfyllning av ballast efter underhåll på järnvägen.

- Norrlandsfonden har följt oss under flera år och är en viktig partner för vår tillväxt. Vi har valt att jobba med ett begränsat antal finansiärer och Norrlandsfonden är en av dessa, säger Railcares koncernchef Daniel Öholm.

- Torsdagens beslut stimulerar oss att ytterligare öka ambitionen att vara en viktig och uthålligt finansieringspartner för regionens näringsliv, säger Anders Öhberg.

Det nyligen inledda samarbetet med den Europeiska Investeringsfonden ,EIF gör att vi nu kan spänna bågen ytterligare i vårt topplånerbjudande konstaterar Lars-Olov Söderström vd Norrlandsfonden.

Ämnen

Kategorier


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68

Relaterat innehåll