Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ung företagsamhet ger framtidshopp

Vi har deltagit i juryarbetet och även delat ut priser vid de regionfinaler som genomförts inom gymnasiekonceptet Ung Företagsamhet runt om i Norrland. Jag tycker det inger stort hopp att se alla unga företagsamma tjejer och killar som lägger ner sin själ i företagandet. Även om de flesta av dessa ungdomar går vidare till högre utbildning eller jobb så finns det frö till entreprenörskap som planterats alltid kvar och kan börja spira i framtiden.

En forskarrapport presenterad i Dagens Nyheter den 3 februari 2011 bekräftar det jag redan misstänkte, att UF-företagande har stor betydelse för samhället och Sveriges framtid. Gymnasiekonceptet har potential att skapa tiotusentals arbetstillfällen genom de före detta UF-företagare som senare i livet startar företag. Rapporten visar också att betydligt fler personer med UF-bakgrund startar företag i unga år jämfört med befolkningen i övrigt.

För mig som arbetar med att främja tillväxt i Norrland känns det hedrande att få bidra till denna satsning.

Vi önskar också våra norrländska regionvinnare lycka till i Sverigefinalen!

Lars-Olov Söderström

Ämnen


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68