Följ Norrlandsfonden

Toppchef på Spotify blir ny produktchef på Leeroy

Pressmeddelande   •   Okt 01, 2018 07:00 CEST

Pär von Zweigbergk Foto: Press

Norrlandsfondens kund AI-bolaget Leeroy utvecklar en digital plattform som ska hjälpa restaurangkedjor att utveckla sina affärer med hjälp av data. Den snabbväxande uppstickaren meddelar nu att de värvar en riktig techprofil som ny produktchef.

Det är Spotify-rutinerade Pär von Zweigbergk som ansluter till bolaget. Han började jobba på Spotify för åtta år sedan under en tid då bolaget bara sysselsatte 140 anställda. När han nu lämnar Spotify är de ett bolag med över 5.000 anställda och med sig tar han erfarenheter från en rad seniora roller.

”Att ytterligare en viktig person från ett tungt bolag inom techscenen väljer att följa med på Leeroys resa är vi glada och ödmjuka inför", säger Per Nord, vd på Leeroy i ett pressmeddelande.

Leeroy rekryterade förra året Anders Härén, tidigare teknik- och utvecklingschef på Mittmedia, som ny teknikchef. Han och Pär von Zweigbergk ska nu leda företagets produktutveckling.

“Jag är mycket imponerad av teamet på Leeroy och ser fram emot att tillsammans med dom bygga vidare på en tjänst som användarna älskar. Att med en smart och användarvänlig produkt kunna hjälpa restauranger och deras kunder att få en magnifik upplevelse är väldigt motiverande. Det ska bli roligt och lärorikt att åter vara med i ett tidigt skede av produktutvecklingen”, säger Pär von Zweigbergk.

Leeroy har lyckats locka till sig en rad tunga investerare i bolaget, där Tommy Jacobson har investerat genom sitt bolag Zenith, liksom Collector-grundaren Lena Apler. Även Almi Invest och Norrlandsfonden är investerare i bolaget.

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.