Följ Norrlandsfonden

Statsministern imponerad efter besök hos vår kund Racoon

Pressmeddelande   •   Feb 21, 2018 19:51 CET

Olle Sydlen och Stefan Löfven

På eftermiddagen den 20 februari besökte Stefan Löfven, Sveriges statsminister och Socialdemokraternas partiordförande, Racoon Miljöfilter AB för att lyssna och prata innovation samt titta på Racoons produkter och tillverkning.

Statsminister Stefan Löfven var mäkta imponerad av Olle Sydléns historia, om hur idéen om ett luftfilter gått från idé, testning med familjens mikrovågsugn i garaget, till fullskalig produktion för att nu vara världsledande på marknaden.

Stefan Löfven fick se och ta del av alla produkter, från filterelementen som i dag är Racoons kärnverksamhet, till indikatorer och den unika vattenreningen, guidad av Olle Sydlén som pratade om alla produkters egenskaper och varför de faktiskt är världsledande. Stefan Löfven lyssnade fascinerat och tyckte det var fantastiskt att få se. Att ett företag i Robertsfors som lyckats med detta var något utöver det vanliga tyckte Stefan Löfven.

Stefan Löfven fick även en tur runt om i den nya fabriken, träffade personalen där frågor ställdes om hur det var att arbeta på Racoon och om tillverkningsprocessen, samt se hur de nya maskinerna fungerar.

Kort om Racoon Miljöfilter AB:

Tillverkar luftfilter till allt från maskiner och ventilation till byggnader samt vattenrening av kontaminerat vatten. Levererar mestadels till branscherna; Jordbruk, skogsbruk, entreprenad, gruvindustri och försvarsindustri.

1992 – Olle Sydlén testar och utvecklar en ny sorts luftfilter

1998 – Racoon Miljöfilter AB bildas med produktion i Skellefteå

2008 – Produktionen flyttas till Sikeå

2016 – Flyttar in i en toppmodern nyrenoverad fabrikslokal i Robertsfors

Affärsidé:

”Tack vare en patenterad teknisk konstruktion erbjuder våra filter en renare arbetsmiljö.

Vi renar luften du andas.”

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.