Gå direkt till innehåll
Meiju Vartiainen, vd för Mowida, i mitten, tillsammans med sina medarbetare Pia Skotare och Timothy Giles.
Meiju Vartiainen, vd för Mowida, i mitten, tillsammans med sina medarbetare Pia Skotare och Timothy Giles.

Pressmeddelande -

Smartare administration för fastighetsägare

Mowida är ett startup-bolag från Umeå som utvecklar en plattform som hjälper fastighetsägare med mindre bostadsbolag att administrera sitt bestånd. De stöttar sina kunder före, under och efter varje hyresperiod och förenklar vardagen för fastighetsägare så att de i sin tur kan ta hand om hyresgästerna.

Bolaget har siktet inställt på att skapa en friktionsfri bostadsmarknad, en stad i taget.

Detta kommer att innebära en fullskalig lösning som förenklar vardagen både för fastighetsägare och hyresgäster. Ett system som är relevant för båda parter före, under och efter en hyresperiod.

Bakgrunden är att Meiju Vartiainen tog sig an idén att hjälpa studenter vid Umeå Universitet att hitta boende i Umeå, för att sedan finna en drivkraft att effektivisera privata fastighetsägares vardag.

- Fastighetsägare har en hektisk vardag och har behov av skräddarsydda funktioner som effektiviserar deras arbete. Det finns många behov på marknaden och vi ser framemot att erbjuda en lösning som fastighetsägare kan känna sig trygga med. Vi hjälper fastighetsägare så att de i sin tur kan hjälpa bostadssökande, säger Meiju Vartiainen, VD på Mowida.

Fördelarna med Mowidas digitala system är att det är anpassat för fastighetsägarnas behov samt att systemet är enkelt att använda. Plattformen samlar all önskad funktionalitet på en plattform, vilket gör arbetet betydligt enklare för fastighetsägare.

Närmast i tid kommer företaget att vidareutveckla sitt system till en färdig produkt. Lanseringen är planerad till sommaren 2019.

- Mowida är ett bra exempel på smart digitalisering för att underlätta en marknad. Jag ser fram emot att följa bolagets fortsatta resa, säger Anna Hedström, Norrlandsfonden.

För mer information kontakta:

Meiju Vartiainen, vd Mowida, meiju@mowida.com

Ämnen

Regioner


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Anna Asplund

Anna Asplund

Företagsanalytiker 070-279 88 23