Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skidanläggning i världsklass blir ännu bättre

Bra Fjäll AB driver längdskidanläggningarna i Bruksvallarna och Ramundberget. Området har sedan 70-talet utvecklats till ett mycket starkt längdåkningscentrum. Den höga höjden över havet och läget innanför de norska fjällmassiven gör området till ett av Sveriges snösäkraste. Nu investerar BRA Fjäll AB tillsammans med projektägaren Destination Funäsdalen AB i en mobil skidanläggning som ska kunna flyttas mellan olika arrangemang i området. En innovativ satsning där konceptet ”mobilitet” ligger i fokus.

- Vi har många arrangemang i området och därför behövs en anpassningsbar och flyttbar lösning för att bygga upp arrangemang & stadionområden på olika platser. Det gäller mobila stadionbyggen som sekretariat, mediahus, värmestugor och vallarutrymmen samt en mobil lösning för snötillverkning., säger Magnus Myhr VD på Bra Fjäll.

Tidigare har det investerats för tidig snögaranti i Bruksvallarna. Rullskidbana och en ny modern arena för skidskytte i Ramundberget, i direkt anslutning till skidspår och rullskidbana. Den aktuella satsningen kommer nu knyta ihop säcken med möjlighet att arrangera mindre och större skid- & skidskytte arrangemang i området.

Norrlandsfonden deltar som en av finansiärerna i satsningen på området.

Här finns redan världens längsta sammanhängande längdspårsystem, Nordic Ski Center, drygt 30 mil långt och med ett antal spårcentraler som binder samman systemet. Snösäkra spår i Bruksvallarna & Ramundberget innebär att upp mot 1500 skidåkare per dag genomför sin försäsongsträning under november i dalgången. Här återfinns många av världens skidlandslag och klubbar.

- Längdskidåkning blir allt mer populärt. Att glida fram i väl preparerade skidspår på hög höjd i vacker natur lockar besökare från när och fjärran. Många vinterdestinationer bygger ut sina spårsystem för att erbjuda goda alternativ till utförsåkning. Jag tycker att aktörerna kring Bruksvallarna och Ramundberget ligger i framkant när det gäller att ta tillvara den potentialen, säger Marie Nordman, Norrlandsfonden.

Ämnen

Kategorier


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68