Följ Norrlandsfonden

Presto Marine – ett lyft för båtlivet

Pressmeddelande   •   Maj 31, 2013 08:24 CEST

Skellefteåföretaget Presto Marine AB har utvecklat en innovativ lyftanordning för montering på större fritidsbåtar. Lyftarna monteras i aktern på båten och kan användas till exempelvis jollar och vattenskotrar som ska transporteras. Nu satsar företaget offensivt på den amerikanska marknaden. Norrlandsfonden är med på deras satsning som en av bolagets finansiärer.

Mikael Johansson är en erfaren entreprenör som bland annat byggt upp och sålt en lackeringsverksamhet. För några år sedan var hans dotter aktiv i ett företag inom ”ung företagsamhet” och hade idéer om en lyftanordning för båtar. UF-företaget medverkade på en mässa och deras lyftutrustning väckte stort intresse. Vid det tillfället fanns dock ingen färdig produkt. Det stora intresset väckte Mikaels entreprenörsådra och han började utveckla en lyft som nu är lanserad och sitter på fritidsbåtar runt om i världen.

- Lyften är anpassad för att användas till vattenskotrar och jollar. Den är lätt att manövrera och har inga delar som ligger under vattenlinjen i upplyft läge, säger VD Mikael Johansson.

Under våren ställde Presto Marine ut sin lyft på Miami Boat Show, en av världens största mässor för fritidsbåtar. Mikael är nöjd med den stora uppmärksamhet som produkten rönte och arbetar nu med att förbereda inför produktion i större skala än tidigare.

- Företaget har en konkurrenskraftig produkt som är beprövad i skarp miljö och de har flera nöjda kunder. Det finns en god marknadspotential med tanke på att Presto Marine löser ett konkret problem som många båtägare har - behovet att kunna ta med jollar och vattenskotrar, utan att behöva göra tunga lyft med risk för skada, säger Per Nilsson, Norrlandsfonden.

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.