Följ Norrlandsfonden

Polarfönster får ny ägare – Mikael bygger koncern

Pressmeddelande   •   Sep 11, 2011 10:02 CEST

Mikael Tinglöf, Tallbacka Invest, har ambitionen att skapa en företagsgrupp i Norrbotten med produkter riktade till byggvarumarknaden. Mikael har tidigare förvärvat Polardörren i Piteå samt Fasadelement i Luleå och har nu förvärvat samtliga aktier i Korpilomboloföretaget Polarfönster AB som tillverkar 3-glasfönster och 2-glasfönster helt i trä. Företaget har 22 anställda och den största kunden är Älvsbyhus. Norrlandsfonden deltar som en av finansiärerna i förvärvet.

Mikael Tinglöf drev fram till 2008 Aluman AB i Ånäset. Bolaget, som tillverkade aluminiumfönster, såldes och överskottet av försäljningen placerades i Tallbacka Invest som startade samma år.

- Jag har ett förflutet som både säljare och företagsledare i byggbranschen. Det är naturligt för mig att verka i en marknad som känns bekant men samtidigt utmanande, säger Mikael Tinglöf.

Mikael bor i Sölvesborg men tillbringar mycket tid hos sina bolag i Norrbotten.

- Folk undrar varför jag investerar i Norrbotten. Det enkla svaret är att fina företag som jag vill förvärva råkar ligga här, skrattar Mikael.

Birgitta Cajander på Norrlandsfonden tycker att det behövs fler som investerar i små och medelstora företag i norra Sverige.

- För att klara generationsskiften men även för att bygga konkurrenskraftiga företagsgrupper behöver vi fler investerare som Mikael, säger Birgitta Cajander.

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.