Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Peter Aasa – hotellentreprenören som satsar i Gällivare

Peter Aasa driver Grand Hotel Lappland i Gällivare tillsammans med sina bröder Lars och Anders Aasa. Hotellet är idag med sina 117 rum ett av de större hotellen i malmfälten. Den stora efterfrågan på hotellboende i Gällivare gör att Peter nu bygger ut sitt hotell med ytterligare 83 rum samt konferenslokaler som rymmer 250 personer. Även restaurangen blir utbyggd med tanke på att hotellet nästan dubblerar sin kapacitet. Norrlandsfonden deltar som finansiär i satsningen.

Bröderna Aasa förvärvade hotellet 2003 och sedan dess har utvecklingen varit mycket positiv. Alla satsningar inom gruvnäring och turism som sker i malmfälten har fått efterfrågan på boende att stiga i höjden. Detta gör att fler rum efterfrågas och Peter Aasa tror inte att detta är en övergående trend.

- Besöksnäringen satsar i regionen och Boliden samt LKABs investeringsplaner sträcker sig långt fram i tiden. Dessutom har vi alla projekt med stadsomvandling och annat som kommer att hålla uppe efterfrågan, säger Peter Aasa.

Hotellet har många affärsresenärer och det är viktigt att dessa får tillgång till fräscha konferens- och möteslokaler. Det är också viktigt att kunna tillhandahålla aktiviteter. Här samarbetar hotellet med lokala leverantörer. Det som erbjuds är bland annat skoterfärder, hundspannsturer, snöskovandring, norrskensturer, renfarmen med team-building aktiviteter samt besök på IceHotel i Jukkasjärvi. Nytt för i år är vinterkörningsutbildning på isbana. Dessutom är gruvbesök på LKAB:s underjordgruva samt Bolidengruvan i Aitik populärt året runt.

- Peter Aasa är en driftig entreprenör som tillsammans med sina bröder har visat att de är skicklig på att driva hotellrörelse. Det är välkommet att han investerar i Gällivare, det behövs både nu och inför en expansiv framtid i malmfälten, säger Susanne Johnsson, Norrlandsfonden.

Ämnen

Kategorier


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68