Gå direkt till innehåll
Observit riktar sin bevakande blick mot Europa

Pressmeddelande -

Observit riktar sin bevakande blick mot Europa

Observit i Sundsvall är en ledande aktör på den snabbt växande marknaden för videoövervakning. Företaget erbjuder egenutvecklade lösningar för övervakning via digitalkameror och Internetaccess i butiker, av ytor och i fordon. Nu vill företaget fortsätta sin internationella expansion i norra Europa. Storbritannien är en het marknad. Norrlandsfonden är en av bolagets finansiärer.

Företaget har två produktlinjer i sin verksamhet. Det ena är en egenutvecklad mjukvara för bussövervakning med kameror. I Sverige finns det systemet bland annat hos Stockholms Lokaltrafik, Västtrafik och Skånetrafiken. Observits andra produktlinje är en tjänst för övervakning och intelligent videoanalys. Detta kan exempelvis användas av butiker, delvis för övervakning, men också för Business Intelligence, tex att se hur kunderna i butiken rör sig under sina shoppingrundor. Detta är värdefull information för hur butiken ska inredas och presenteras för kunden.

- Möjligheterna för vår digitala teknik är många. När informationen går att datorbearbeta kan stora mängder analyseras utifrån de mest skiftande behov, säger Lars Flodén, VD Observit.

Bolaget är prioriterad underleverantör till AXIS Communications (AXIS) som är världsledande inom nätverksvideo och digitala övervakningssystem.

- Jag tror att Observit ligger helt rätt i tiden med sina koncept. Vår finansiering syftar till att hjälpa bolaget med sälj- och marknadsarbetet för ökad export, säger Lars Johansson, Norrlandsfonden.

Ämnen

Kategorier


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68