Följ Norrlandsfonden

Ny ordförande för Norrlandsfonden

Pressmeddelande   •   Jun 20, 2018 22:08 CEST

Gunnar Olofsson

Regeringen har utsett Gunnar Olofsson till ordförande för Stiftelsen Norrlandsfonden. Gunnar Olofsson har lång erfarenhet som företagsledare inom industri och finans, bland annat som vd och koncernchef för Sveaskog AB och som vd för Investmentbolaget Inlandsinnovation AB. Idag är han verksam i eget företag med uppdrag inom industri och finans i Sverige och Norge. Han är bla styrelseordförande för Statskog SF, som är Norges största skogsägare och som styrelseordförande för SEKAB BioFuels & Chemicals AB i Örnsköldsvik.

Vi hälsar Gunnar Olofsson varmt välkommen till Norrlandsfonden och passar samtidigt på att rikta ett stort tack till Tomas Lejon för hans två år som styrelsens ordförande.

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.