Följ Norrlandsfonden

Norrlandsfondens årsredovisning 2011

Pressmeddelande   •   Apr 02, 2012 16:42 CEST

År 2011 i sammandrag:

Hög utlåning
Norrlandsfonden lånade under år 2011 ut 329 Mkr till 116 företag vilket är den näst högsta utlåningsvolymen i vår historia. Årets utlåning beräknas generera investeringar i norrländskt näringsliv med drygt 2 miljarder kronor. Glädjande är också att Norrlandsfondens 382 kunder vid årsskiftet kan redovisa en bra tillväxt i omsättning och antal anställda sett över femårsperioden 2006–2010.

God finansiell ställning
Norrlandsfonden står fortsatt stark och har god ekonomisk stabilitet även om år 2011 resulterade i en förlust. Ökade kreditförluster under året främst kopplade till ett par högteknologiska kunder förändrar inte den framtida möjligheten för Norrlandsfonden att utifrån en stark balansräkning vara riskvillig och uthållig i utlåningsverksamheten.

Läs mer i bifogad årsredovisning.

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.