Gå direkt till innehåll
Norrlandsfonden redovisar god tillväxt

Pressmeddelande -

Norrlandsfonden redovisar god tillväxt

Norrlandsfonden publicerar sin årsredovisning för 2013 idag. Utlåningen under året på 281 mkr har genererat investeringar på 1200 mkr i regionen. Året blev konjunkturmässigt svagare än vad många förväntade sig. Trots detta har de norrländska företagen genomfört offensiva satsningar och för Norrlandsfonden innebar detta en kraftigt ökad finansieringsvolym. Lånestocken ökade med 7 procent och av 124 låntagare under 2013 var hälften nya kunder.

Nu står Norrlandsfonden redo att möta en förväntad uppgång i investeringsvolymerna hos företagen i norra Sverige. Norrlandsfonden har en stark ekonomisk ställning som ger möjlighet att även i fortsättningen vara en uthållig och riskvillig topplånefinansiär.

- Med ljusnande framtidsutsikter för den svenska ekonomin finns det goda möjligheter för oss att öka utlåningen ytterligare under 2014, säger Lars-Olov Söderström, VD Norrlandsfonden.

Norrlandsfonden följer också utvecklingen hos kundföretagen och kan konstatera att de 386 kundföretagens omsättning ökat med 14 procent till drygt 13 miljarder kronor under en femårsperiod samtidigt som samma företag sysselsätter drygt 7 000 personer. Det är glädjande med tanke på att det under perioden varit både finanskris och kraftig nedgång på viktiga exportmarknader.

- Vi ser fram emot ett intressant 2014 och hoppas att de positiva signalerna följs av fler indikationer på ökad framtidstro. Främst för att lägga grund för en lönsam tillväxt i våra kundföretag men också för att investeringarna i det norrländska näringslivet skall öka. Vi kommer at vara mycket aktiva i att finna företag i behov av våra topplån, säger Lars-Olov Söderström.

Norrlandsfondens årsredovisning finns bifogad samt på www.norrlandsfonden.se. Där kan du bland annat läsa om våra kundföretag. På vår hemsida återfinns också fler exempel på företag som vi finansierat under året.

Ämnen

Kategorier


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68