Gå direkt till innehåll
Norrlandsfonden gillar ung företagsamhet

Pressmeddelande -

Norrlandsfonden gillar ung företagsamhet

Norrlandsfonden har nu inlett ett närmare samarbete med organisationen Ung Företagsamhet och deras koncept UF-företagande genom ökat finansiellt stöd samt genom att erbjuda rådgivning till intresserade UF-företag. Norrlandsfonden har tidigare deltagit i juryarbetet och även delat ut priser vid de regionfinaler som genomförts inom Ung Företagsamhet. Detta kommer också att ingå i det framtida samarbetet.

- Jag tycker det inger stort hopp att se alla unga företagsamma tjejer och killar som lägger ner sin själ i företagandet. Även om de flesta av dessa ungdomar går vidare till högre utbildning eller anställning så finns det frö till entreprenörskap som planterats alltid kvar och kan börja spira i framtiden, säger Lars-Olov Söderström, VD Norrlandsfonden.

Stor samhällsekonomisk effekt

Det finns forskning som bekräftar att UF-företagande har stor betydelse för samhället och Sveriges framtid. Gymnasiekonceptet har potential att skapa tiotusentals arbetstillfällen genom de före detta UF-företagare som senare i livet startar företag. Rapporten visar också att betydligt fler personer med UF-bakgrund startar företag i unga år jämfört med befolkningen i övrigt.

- Vi är glada över att Norrlandsfonden utökar sitt samarbete med oss. Det finns ett starkt ömsesidigt intresse av att fler företag startas, säger Ung Företagsamhet Norrbottens regionchef Jonny Falk.

Tilda - en entreprenör inom hembakat

Tildas Bullar & Bakery är ett norrbottniskt UF-företag som drivs av Tilda Henriksson. Hon vill ge ett alternativ för kunder vill ha annat än kemiska substitut, hel- och halvfabrikat.

- Äkta smör och kardemummakärnor som stötts för hand i mortel är en självklarhet för mig, allt för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Fika med hembakt känsla, säger Tilda.

Som nybliven VD är det många bollar (läs bullar) att hålla i luften för Tilda. Bakning, kundmöten, planering och lite därtill ska kombineras med studier på samhällsprogrammet med internationell inriktning i Luleå. Nu är företagets affärsplan i final vid UF-mässan i Övertorneå 28-29 mars.

- Spännande, jag ser fram emot UF-mässan och finalen. Dessutom hoppas jag att knyta många nya kontakter där, säger Tilda.

Ämnen

Kategorier


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68