Följ Norrlandsfonden

Norrlandsfonden förlänger sitt engagemang i Mackmyra

Pressmeddelande   •   Nov 28, 2012 16:08 CET

Norrlandsfonden har beslutat att förlänga sitt finansiella engagemang i Mackmyra Svensk Whisky AB i ytterligare fem år. Detta sker genom att nuvarande konvertibla skuldebrev om totalt 4,4 MSEK, vilka förfaller i januari 2013, ersätts med nya konvertibla skuldebrev vilka löper till januari 2018.

Norrlandsfonden har sedan 2001, i samband med Mackmyras första investering i storskalig produktion, medverkat som finansiär både med lån och konvertibla skuldebrev vid ett flertal tillfällen fram till nutid.

- Norrlandsfonden har varit en viktig del i vår finansieringsmix under många år. Att fonden nu väljer att förlänga sitt engagemang genom förnyade konvertibla skuldebrev visar att de tror på vår affärsidé. Det här blir en bra pusselbit i vårt fortsatta arbete med den långsiktiga finansiering av Mackmyra, säger Magnus Dandanell, vd och Mackmyragrundare.

-Mackmyra Svensk Whisky är ett spännande tillväxtföretag som sätter Gävle på den internationella kartan, under de elva år Norrlandsfonden har varit engagerat i bolaget har det utvecklats på ett mycket bra sätt. Att vi nu väljer att förnya våra konvertibler ytterligare 5 år skapar ännu bättre förutsättningar för företaget att växa vidare samtidigt som vi tror på en god värdetillväxt i vårt innehav, säger Per-Erik Persson, företagsanalytiker på Norrlandsfonden.

Mackmyra Svensk Whisky har sedan starten 1999 etablerat sig som ett av världens mest spännande nya whiskydestillerier och fortsätter utveckla sina produkter och varumärke för fortsatt internationell tillväxt. I år utsågs Mackmyra som första nordiska sprittillverkare till European Spirits Producer av International Wine & Spirit Competition (IWSC). Mackmyras whisky kan idag köpas på ett flertal marknader: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Frankrike, USA och Kanada.

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://norrlandsfonden.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.