Gå direkt till innehåll
Jonas Hellström, vd Microgroup
Jonas Hellström, vd Microgroup

Pressmeddelande -

MicroGroup – Hur är läget Jonas Hellström?

MicroGroup i Örnsköldsvik har utvecklat ett unikt system för att leverera trådlöst bredband. Systemet har lanserats med stor framgång och bolaget kan nå ca 250 000 kunder runt om i Sverige. Tjänsten vänder sig till privatkunder, bostadsrättsföreningar och företag i alla storlekar. Idag har MicroGroup 30 anställda, men kommer dessa att räcka till nu när bolaget upplever en ökad efterfrågan? Norrlandsfondens Per Nilsson slår en signal till grundaren och vdn Jonas Hellström för att kolla läget.

Hur är läget hos er nu?

-Hos oss är det full fart. Vi är i en tid då utbyggnaden av fiber för bredband börjar klinga av. Samtidigt har dessa coronatider medfört att många jobbar och studerar hemifrån, vilket ställer krav på snabb och pålitlig bredbandsförbindelse. Vi har ökat vår orderingång med 400 procent, säger Jonas Hellström.

Hur ser marknaden ut framöver?

-Jag är övertygad om att marknaden även framöver kommer att vara bra för oss. Argumenten för fiber har minskat, det är dyrt och olämpligt att gräva på många ställen. Kunder som ansluter sig till nedgrävt fiber upplever också att de kan fastna i en monopolliknande situation. Dessutom kan vi idag erbjuda 1 000 mbit med vårt trådlösa bredband, så bandbredden är ingen flaskhals, konstaterar Jonas Hellström.

Men hur kommer ni att påverkas av ett utbyggt 5G nät?

-5G kommer delvis att utgöra konkurrens genom att det erbjuder bra trådlös bandbredd. Men för kunden innebär det fortfarande ett abonnemang som kostar efter hur mycket du förbrukar. Vår lösning fungerar precis som en fiberanslutning med en fast månadskostnad och där du sedan kan förbruka så mycket internet som du vill, säger Jonas Hellström.

Vad händer hos er under 2020?

-Med det momentum som vi nu har på marknaden kommer vi att anställa ytterligare åtta personer. Vi avser att trycka på gasen och även rikta vårt erbjudande till fler områden i Sverige där vi tror att vår lösning skulle fungera perfekt. För närvarande bygger vi ut näten i 20 kommuner, avslutar Jonas Hellström.

Ämnen

Regioner


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68