Gå direkt till innehåll
Grundarna Simon Dahl och Mikael Östberg
Grundarna Simon Dahl och Mikael Östberg

Pressmeddelande -

Memotus – ett digitalt verktyg för vården

Umeåföretaget Instrube Health AB har utvecklat ett kommunikationsverktyg, appen Memotus, för vårdgivare och patienter som vill hantera både rådgivning och uppföljningsbesök digitalt. Bakgrunden är att bolagets grundare, Simon Dahl och Mikael Östberg, ville förenkla vårdkontakten för träningsintresserade med skadebesvär, men appen har sedan utvecklats till en meddelandetjänst för alla typer av vårdpersonal som vill kunna stötta sina patienter digitalt. Norrlandsfonden är en av bolagets finansiärer.

Vårdgivare vill ha enkla, säkra och flexibla sätt att kunna kommunicera med sina patienter både när det gäller enklare rådgivning och framförallt vid uppföljningar av olika slag. Dessutom har den nya personuppgiftslagen, GDPR, gjort att det ställs betydligt hårdare krav på kommunikationen mellan vårdgivare och patient.

-Modern vård är både fysisk och digital och nu är vi redo att komplettera den fysiska vården och erbjuda vårdgivare ett digitalt kommunikationsverktyg. Vi varken ska eller vill konkurrera med vården som en del nätläkartjänster gör idag. En stor fördel är att tjänsten uppfyller GDPR-kraven på kommunikation och samtidigt är enkel och flexibel, säger Vd Mikael Östberg.

Det finns stora digitala plattformar som används på sjukhus och större kliniker, men för små mottagningar med t.ex. fysioterapeuter, naprapater och psykologer är behovet snarare ett enkelt verktyg som kan likställas med en laglig variant av mail/SMS/Messenger. Vi ser att det är hos de små mottagningarna vi gör som mest nytta.

-Tjänsten har potential att göra stor nytta inom vården. Den moderna vården kommer i framtiden att vara både fysisk och digital men utvecklingen av nya tjänster går snabbare än vårdens anpassning till dessa. Med tanke på detta har bolaget fått en bra start och ligger i framkant, säger Anna Hedström, Norrlandsfonden.

För mer information kontakta:

Vd Mikael Östberg, 070-639 67 98, mikael.ostberg@memotus.se

Ämnen

Regioner


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Anna Asplund

Anna Asplund

Företagsanalytiker 070-279 88 23