Följ Norrlandsfonden

Logscom erbjuder effektiv virkesmätning

Pressmeddelande   •   Aug 21, 2018 15:28 CEST

Logscoms VD Martin Englund och Woodland Inkjet monterat på skördare.

Logscom erbjuder ett egenutvecklat system för virkesmätning. Systemet Woodland inkjet hjälper skogsentreprenörerna att hålla ordning på alla virkesstockar genom ett finurligt sätt att märka stockarna redan i skördarens aggregat. Norrlandsfonden är en av bolagets finansiärer. 

I en tidsstudie visade det sig att en vanlig slutavverkningsgrupp lägger ca 100 timmar per år på märkning av virke. Detta sker manuellt och entreprenören löper risk att skada sig vid denna process som utförs på plats ute i skogen, ofta i slutet av arbetsdagen.

-I stället för att lägga tid på att måla virke kan skogsentreprenören med hjälp av våra produkter utföra såväl mätkontroller som kalibreringar betydligt enklare, snabbare och säkrare än på det som görs idag, säger Logscoms VD

-Logscom har en mycket bra produkt i Woodland Inkjet och systemet kommer att kunna erbjuda både entreprenörer och sågverk någonting helt nytt, kostnadsbesparande och hållbarhetsfrämjande, säger Anna Hedström, Norrlandsfonden.

För mer information kontakta:

Martin Englund, VD Logscom, 070-279 06 50

Eller

Anna Hedström, Norrlandsfonden, 070-279 88 23

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.