Gå direkt till innehåll
JPS Teknik siktar på marknadsledande position

Pressmeddelande -

JPS Teknik siktar på marknadsledande position

Hälsingebolaget JPS Teknik AB, som är verksamma inom skogsindustrin med sin sågenhet för skördaraggregat , genomför en riktad nyemission till Inlandsinnovation. JPS Teknik AB är sedan tidigare kund hos Norrlandsfonden.

JPS Teknik i Färila (Ljusdal) är ett verkstadsföretag som tillsammans med Sunfab (hydraulmotorer) och Iggesund Forest (sågsvärd) har utvecklat en ny sågenhet för skördaraggregat, R5500, med driftegenskaper som medför ökad produktivitet, högre kvalitet och lägre bränsleförbrukning .JPS Teknik AB siktar på att nå en marknadsledande position med sin innovativa sågenhet R5500 och för att klara den kraftiga expansionen tar bolaget in mer kapital.

- Det är mycket bra att JPS Teknik inleder samarbete med Inlandsinnovation. Nu behöver JPS Teknik förstärkning med ägarkapital för att fortsätta tillväxten på marknaden, säger Lars Johansson, Norrlandsfonden.

Bolaget har i dagsläget nio anställda och sin verksamhet i Färila, Gävleborgs län. Företaget tillverkar sågenheter för skördaraggregat, gripsågar och större vedkapar. JPS Tekniks främsta produkt, sågenheten R5500, har levererats till ett hundratal kunder med goda resultat. Expansionsplanerna innebär bland annat större lokaler och mer personal till verksamheten i Färila.

– JPS Teknik AB tar nu nästa steg i utvecklingen, eftersom vi skall ut på den internationella marknaden känns det extra roligt att få göra det tillsammans med Inlandsinnovation. Tack vare den här investeringen kan vi nu ytterligare stärka vår position som marknadsledande tillverkare på en global marknad, säger Peter Sörell, vd på JPS Teknik AB.

– JPS Teknik AB har en gedigen erfarenhet av sågenhetstillverkning och med den nya egenutvecklade sågenheten R5500 bidrar bolaget till att markant sänka energiförbrukningen och minska kapsprickorna kopplade till skogsavverkning. Detta är till nytta för miljön och kommer att öka lönsamheten inom branschen, säger Andrej Kledzik, investeringsansvarig på Inlandsinnovation.

Ämnen

Kategorier


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68