Följ Norrlandsfonden

JIT Mechs strategiska förvärv

Pressmeddelande   •   Jan 29, 2018 07:30 CET

JIT Mech i Robertsfors med 47 anställda är specialiserade inom kvalificerad svetsning och bearbetning av komponenter inom områdena elektromekanik, skogsmekanisering och entreprenad.

Företagets kunder är i huvudsak globala svenska industriföretag och de största kunderna idag är: ABB Power Products, Komatsu Forest, Engcon, Atlas Copco Rock Drills, NKV Cables och Log Max.

Örnsköldsviks Svets och Bearbetningscentra har 13 anställda och arbetar med svetsning och bearbetning av större komponenter. Man besitter en för regionen unik kompetens gällande till exempel karusellsvarvning och bäddfräsning av mycket stora komponenter.

Bland de större kunderna finns Bosch Rexroth, Jonsson & Söner och ARI.

Förvärvet medför möjlighet för båda bolagen att växa med nya segment i befintliga kundnätverk, man skapar ett bredare erbjudande och en större kapacitet för nya kunder.

-Genom förvärvet av tar vi nu nästa steg mot bearbetning av ännu större komponenter. Vi kommer att kunna åta oss svarvade komponenter upp till två meter i diameter och frästa komponenter upp till en längd av tio meter, säger Per Lindqvist, vd.

-Förvärvet av Örnsköldsviks Svets och Bearbetningscentra innebär att Jit Mech får kraftigt ökad kapacitet och breddar kundbasen. Dessutom finns goda möjligheter till att samordna olika funktioner vilket ger synergieffekter, säger Anna Hedström, Norrlandsfonden.

För mer information kontakta:

Per Lindqvist VD JIT Mech AB, per.lindqvist@jitmech.se, 0934-172 31

Eller

Anna Hedström, Norrlandsfonden, anna.hedstrom@norrlandsfonden.se, 070-279 88 23

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.