Följ Norrlandsfonden

Investering i nya lokaler för Lindholms Bil i Umeå

Pressmeddelande   •   Jun 13, 2016 16:10 CEST

Nya Bilhuset Förvaltning AB är ett nystartat fastighetsbolag som har grundats för att förse bilkoncernen Lindholms Bil med ändamålsenliga lokaler. Nu bygger bolaget nytt som ska vara inflyttningsklart hösten. Norrlandsfonden är en av finansiärerna.

Lindholms Bil är återförsäljare för BMW, ett märke som har tydliga krav på försäljningslokalernas utseende, kapacitet och standard. Därför krävs investeringar. Dessutom kräver expansionen i Lindholms Bil att investeringen genomförs. Ägarkonstellationen i fastighetsbolaget Nya Bilhuset är den samma som i Lindholms Bil koncernen

- Byggnaden, som placeras i Ersboda, kommer att vara på 3200 kvm i bottenplan samt inrymma entresolplan om 500 kvm. Vi kommer att inrymma bilhall, verkstad, kontor och lager. Lokalerna kommer att följa den av BMW satta Retailstandarden för en fullserviceanläggning, säger delägaren Glenn Bergström.

I byggnaden inryms dessutom ett företag som bedriver reconditionering, Sixt bilutyrning samt ett nystartat däckföretag, Lindholms Däck. Alla företagen är anknutna till koncernen.

Lindholms bil visar upp en stadig tillväxt sedan 2007 vilket också innebär att eftermarknaden fortsatt beräknas växa eftersom ett större antal bilar som sålts från bolaget också servas.

- I och med denna fastighetsinvestering har bolaget möjlighet att växa ytterligare samt erbjuda kunderna ändamålsenliga och attraktiva lokaler, säger Anna Hedström, Norrlandsfonden.

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://norrlandsfonden.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.