Följ Norrlandsfonden

Guldhaven Pelagiska brinner för det lokala fisket i Norrbotten

Pressmeddelande   •   Jun 14, 2017 09:41 CEST

Fiskeriverksamheten som är grunden för företaget började år 1992 när Kent Karlsson började fiska tillsammans med Arnold Bodlund. Först fiskade de strömming på våren och sedan gädda på sommaren. Några år senare började de tråla efter siklöja och då började produktionen av löjrom.

Sedan 2006 driver de bolaget Guldhaven Pelagiska AB och satsar på att utveckla både eget fiske och mottagning av lokalt fångad fisk. Under 2016 färdigställdes en ny fiskfabrik i Kalix.

Nu har de också förvärvat Fiskcentrum i Piteå. Det är en fiskodling som specialiserat sig på regnbågslax.

- Fiskodlingen garanterar sysselsättning för personalen även vintertid samt att det ger en stabil åtkomst av fisk under året (jämfört med varierande vildfiskbestånd) och ytterligare ett ben för oss att stå på. Många av företagets nya produkter är mycket efterfrågade på marknaden (såsom abborrfilé), men tillgången har varit liten, säger Teija Aho, VD för Guldhaven Pelagiska AB.

- Jag tycker att Guldhaven Pelagiska har hittat ett bra koncept genom att skapa en fungerande mottagning, beredning och marknadsföring för vildfångad fisk. Det höga priset för odlad norsk lax har medför också ett kraftigt ökat intresse för både vildfångad fisk och odlad regnbåge, säger Per Nilsson, Norrlandsfonden.

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://norrlandsfonden.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.