Följ Norrlandsfonden

Gasell i Jokkmokk sprintar vidare mot riksfinal

Pressmeddelande   •   Okt 25, 2011 09:59 CEST

Jag vill gratulera vår kund Latitude Solar i Jokkmokk som blev norrbottens vinnande gasellföretag 2011! Dagens industri utser för tolfte året i rad de snabbast växande företagen i landet till Gaseller. Solpanelfabriken sysselsätter 55 personer i det lilla samhället Porjus med runt 400 invånare. Porjus är en ort som växte fram vid utbyggnaden av vattenkraften och nu har solenergin blivit i centrum för ortens sysselsättningstillväxt. Grundaren och VDn Peter Rödder från Danmark trivs med naturen och miljön i norra Sverige och detta var en av anledningarna till att företaget etablerades på orten. Det är ett fint exempel på en lyckad etablering i Norrlands inland. Fast det är inte därför Latitude Solar kvalat in som gasell, det har skett på helt andra meriter. Gasellföretagen måste vara mästare både på lönsam tillväxt och i att skapa nya jobb och här var alltså Latitude Solar bäst i norrbotten. Nu väntar riksfinal och vi håller tummarna förstås!

Vi behöver tillväxt i våra företag och våra entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför tycker jag att Dagens industri har tagit ett mycket värdefullt grepp med sin tävling. Gasellerna är bra förebilder för näringslivets dynamik, små snabbväxande företag som skapar många nya jobb. Dessutom skiljer sig Gasellerna från de allra minsta företagen som jobbar för brödfödan och inte i första hand strävar efter att växa.

Det finns fler tävlingar och priser som uppmärksammar företag och entreprenörer. Mångfalden behövs eftersom det finns många olika parametrar att mäta företagandet på. Jag tror att det är viktigt att uppmärksamma goda insatser, inte minst för att inspirera ungdomar att välja företagandet som livsprojekt.

Lars-Olov Söderström

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.