Följ Norrlandsfonden

Funäsdalen Berg & Hotell satsar vidare

Pressmeddelande   •   Jun 18, 2018 08:01 CEST

Funäsdalen Berg & Hotell fortsätter med genomförandet av sin treåriga investeringsplan. Nu sker steg två som omfattar en utbyggd toppstuga, renoverade hotellrum och investering i Spa. Ambitionen är en skidort som lever året runt. Norrlandsfonden är en av finansiärerna.

Området fick ett rejält lyft efter investeringen i den nya gondolbanan som ägs av bolaget Funäsdalens Gondolbana AB, som i sin tur ägs av ett 30-tal lokala företag, däribland Funäsdalen Berg & Hotell. Banan invigdes julen 2014 och den förde med sig att antalet har ökat med 30 procent.

De senaste åren har det hänt mycket i Funäsfjällen. Förutom gondolbanan har det investerats omkring 500 miljoner kronor i boenden, liftanläggningar, parkeringshus, ny genomfartsled och nytt snöproduktionssystem, säger Ted Wengler, VD för Funäsdalen Fjäll & Hotell.

Det som nu står på tapeten är nybyggnation av ett flertal hotellrum samt renovering av flera rum. Dessutom sker en utveckling av hotellets pool-området till wellness/relaxområde. Förutom detta ska insatser göras för att utveckla skidförråd, torkutrymmen och vallarum. Det kommer att ske en uppgradering av toppstugan med fler sittplatser och därmed möjlighet för ännu fler att njuta av utsikten från en av sveriges vackrast belägna toppstugor.

- Jag tycker att det är trevligt att även Norrlandsfonden ser potentialen i området och vill stödja vår långsiktiga satsning, säger Ted Wengler.

- Bolaget är mitt uppe i en mycket angelägen investeringsplan för destinationen i allmänhet men för Funäsdalen Berg & Hotell i synnerhet. Detta är en satsning för fortsatt tillväxt, säger Per-Erik Persson, Norrlandsfonden.

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.