Följ Norrlandsfonden

Funäsdalen Berg & Hotell investerar för tillväxt

Pressmeddelande   •   Nov 02, 2016 10:10 CET

Funäsdalen Berg & Hotell har tagit beslut om en treårig investeringsplan. Den omfattar en utbyggd toppstuga, nya hotellrum och fler nedfarter – ambitionen är en skidort som lever året runt. Norrlandsfonden är en av finansiärerna.

Området fick ett rejält lyft efter investeringen i den nya gondolbanan som ägs av bolaget Funäsdalens Gondolbana ab, som i sin tur ägs av ett 30-tal lokala företag, däribland Funäsdalen Berg & Hotell. Banan invigdes julen 2014 och den förde med sig att antalet skidåkare ökade med 30 procent, från 49 000 till 64 000, jämfört med föregående säsong.

- De senaste åren har det hänt mycket i Funäsfjällen. Förutom gondolbanan har det investerats omkring 500 miljoner kronor i boenden, liftanläggningar, parkeringshus, ny genomfartsled och nytt snöproduktionssystem, säger Jonas Kojan, VD för Destination Funäsfjällen.

Under de kommande tre åren ska Funäsdalen Berg & Hotell genomföra satsningar på lift- och backsystemet samt på boendet. Det handlar om en uppgradering av toppstugan som ska bli dubbelt så stor med upp till 120 sittplatser och en ny inglasad veranda. Nu pågår renoveringen av vandrarhemsrummen, men även hotellrummen ska renoveras och det planeras för en ny hotellbyggnad med ytterligare 25 rum.

- Vi ska också bygga till en studiodel med 25 smålägenheter i anslutning till hotellet. Planen omfattat även satsningar på backsystemet. Till vintersäsongen ska barnområdet vara utbyggt med fler backar, skogsslingor och en ny lift. Vi har redan anlagt en ny backe med riktig belysning samt färdigställt lätta backen ner till byn. Dessutom har vi investerat i matsäcksstuga i kåvan, säger Anders Östring, VD Funäsdalen Berg & Hotell.

- En mycket angelägen investeringsplan för destinationen i allmänhet men för Funäsdalen Berg & Hotell i synnerhet. Detta är en satsning för fortsatt tillväxt, säger Per-Erik Persson, Norrlandsfonden.

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://norrlandsfonden.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.