Följ Norrlandsfonden

Framgång för fulla gabioner

Pressmeddelande   •   Nov 07, 2011 09:58 CET

Gabioner Sweden AB är ett nystartat företag som utvecklat en metod att framställa gabioner; stenfyllda burar som används till murar, erosions- och bullerskydd samt dekoration. Den nya metoden går ut på att man fyller burarna med stenar genom en speciell maskin i fabrik och kör ut dem klara till plats för montering. Tidigare ställde man upp burarna på plats och fyllde dem därefter. Den nya metoden förkortar uppsättningstiden och innebär också att bolaget kan bygga lager under vintertid och när uppdragen kommer på våren har man färdiga produkter att köra ut och montera.

- Vi har fått ett uppdrag som innebär uppsättning av gabioner längs en del av E4 söder om Sundsvall, säger VD Johan Norell

Efter dessa uppdrag ser man möjligheten till fler runt om i hela Sverige, många infrastrukturprojekt pågår, och bolaget tagit kontakt med de stora entreprenörerna när det gäller vägbyggen i Sverige.

Norrlandsfonden deltar med finansiering till den maskinutrustning som fyller gabionerna med sten.

- Det är spännande med nya arbetsmetoder inom entreprenadsektorn i Sverige som annars är en mogen bransch i det avseende, säger Marie Nordman, Norrlandsfonden.

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.