Följ Norrlandsfonden

Från bröd till plåt - Jens Hardegård satsar i Örnsköldsvik

Pressmeddelande   •   Okt 28, 2013 08:03 CET

Jens Hardegård, ny ägare av Johanssons Plåt AB

Johanssons Plåt AB i Örnsköldsvik får ny ägare. Jens Hardegård från Älvsbyn förvärvar det välskötta företaget. De tidigare ägarna fortsätter att arbeta i företaget och Jens siktar nu på att vidareutveckla affärerna genom att deras branschkunskap kombineras med hans marknadskompetens från livsmedelsbranschen.

Johanssons Plåt AB i Örnsköldsvik startades i början av 70-talet. Grunden i företaget är ett traditionellt plåtslageri som erbjuder sina kunder kompletta tak- och fasadplåtslösningar till allt ifrån stora industrihallar till friggebodar. Bolaget tillverkar även golvvärmeplåt och erbjuder ett komplett sortiment inom vattenavrinning samt taksäkerhet som snörasskydd och infästningsmaterial..

Den nye ägaren, Jens Hardegård, är Vice VD på Polarbröd med ansvar för produktion och logistik. Han sitter i Polarbrödskoncernens ledningsgrupp där han är aktivt engagerad i strategiska utvecklingsfrågor, såväl inom produktion som affärerna. Jens har också varit VD på ett av koncernens bolag, livsmedelstillverkaren Guldfisken. De tidigare ägarna av Johanssons Plåt kommer att arbeta kvar i bolaget under ett antal år och Jens Hardegård kommer att ingå i styrelsen som ägare och fortsätta med sitt arbete på Polarbröd.

- Vi kompletterar varandra på ett bra sätt, de tidigare ägarna har god branschkompetens. Jag hoppas kunna tillföra den marknadskompetens jag fått genom mitt arbete med Polarbröd, säger Jens Hardegård.

Nu satsar Johanssons Plåt bland annat på att marknadsföra sin speciellt framtagna takplåt Rediviva. Takplåten består av lackerat stål som gör den slitstark och väderbeständig. Konstruktionen gör också att monteringen är mycket enkel att utföra.

- Jens Hardegårds förvärv av Johanssons Plåt AB är ett bra exempel på hur kompetenser från olika branscher kan mötas efter ett företagsförvärv. Jag ser fram emot att följa deras fortsatta resa, säger Sören Olsson, Norrlandsfonden.

Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.