Gå direkt till innehåll
Robin Karlsson & Steffo Törnquist Foto: Robin Karlsson
Robin Karlsson & Steffo Törnquist Foto: Robin Karlsson

Pressmeddelande -

Förenade Matfabrikanterna inleder exklusivt samarbete med Steffo Törnquist

Norrlandsfondens spännande kund, den Umeåbaserade livsmedelskoncernen Förenade Matfabrikanterna, har kommit överens om ett unikt samarbete med den välkände TV-programledaren, författaren och spritexperten Steffo Törnquist. Tillsammans ska de arbeta fram nya produkter avsedda för dagligvaruhandeln.

- Det här är ett gäng småskaliga hantverksproducenter som gör förbannat bra grejer. Det saknas sannerligen vare sig kunskap eller passion. Och kan jag bidra med mina perspektiv och piffa upp en eller annan produkt, så kan det bli hur kul och gott som helst, säger Steffo Törnquist.

-Vi tycker såklart att detta är fantastiskt. Vi vill att det småskaliga mathantverket ska kunna ha en bestående plats på marknaden och sprida våra produkter i ett nationellt perspektiv, och vi är säkra på att ett samarbete med Steffo kommer att hjälpa oss på vägen. Våra bolag och våra enastående mathantverkare i koncernen tillverkar produkter av högsta klass. Tillsammans med Steffos kunskap om smakkombinationer och hans passion för det genuina känns det helrätt, säger Robin Karlsson på Förenade Matfabrikanterna.

-För TV-tittaren bör knappast mitt stora intresse för mat och smakkombinationer överraska. Jag har ju skrivit en kokbok med Leif Mannerström, jag lagar all mat hemma och använder ofta sprit som smaksättare, men också för att lyfta andra ingrediensers smak. Jag är ordförande i Spritakademien, ligger bakom nya Spritmuseum i Stockholm, och min senaste bok i ämnet ”Steffos Spritbibel” har utsetts till världens bästa bok om sprit, så jag har bra koll på sprit och har omedelbart idéer på hur jag ska förädla en del produkter, säger Steffo.

Ett brett sortiment för många

Produkterna som släpps inom ramen för samarbetet kommer bära både producentens och Steffos varumärke och spänna över flera kategorier. I Förenade Matfabrikanterna ingår dotterbolagen Vindelns Rökeri, Norums Fiskrökeri, Fam. Hansen Charkuteri, Fru Hellmans Choklad och Bryggverket. Målsättningen är att några produkter ska lanseras före midsommar.

-En perfekt bukett av korv, choklad, fisk, rökt kött…. En del produkter går ganska snabbt att experimentera fram och tillverka, medan andra behöver betydligt längre tid. Eftersom jag jagar mycket, och såklart tar hand om köttet är jag oerhört noga med att råvarorna håller toppklass, inget annat duger. Ingen ska förresten bli förvånad om det dyker upp produkter från mina egna jaktmarker, säger Steffo.

-Vi vill att så många som möjligt ska kunna avnjuta vårt gemensamma sortiment och därför känns det extra roligt att vi inte bara tar fram produkter inom chark utan också fisk och choklad så vi träffar så många konsumenter som möjligt. Vi vill också ha en bredd inom varje segment från frukostbordet till lite mer exklusiva produkter, det kommer helt klart bli fler än en produkt per bolag, säger Robin Karlsson.

-Våra bolag och varumärken hamnar verkligen i rampljuset. Att lyfta fram dessa fantastiska mathantverkare känns glädjefyllt. En stor entusiasm finns hos alla som ska vara med och tillverka dessa produkter och alla är ivriga att komma igång, avslutar Robin Karlsson.

------------

För mer information, kontakta:

Robin Karlsson, robin@matfabrikanterna.se, 090 - 200 40 52

Steffo Törnquist, steffo@insult.se 

Ämnen

Regioner


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Anna Asplund

Anna Asplund

Företagsanalytiker 070-279 88 23