Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

En tävling i entreprenörskap som vi gillar

Vi på Norrlandsfonden stödjer och deltar aktivt med juryarbete i Venture Cup som är ett utmärkt initiativ för att stimulera bildandet av nya, innovativa företag med hållbar tillväxtpotential samt att öka kunskapen om och intresset för entreprenörskap i Sverige.

Venture Cup är upplagt som en tävling där ca. 1 000 affärsidéer varje år deltar. Jag är imponerad av upplägget och det engagemang som både tävlande och deltagande organisationer uppbådar. Alla kan förstås inte vinna eller ens ta sig till final men alla som deltar utvecklar sin affärsidé och bygger nätverk.

Nu är det snart dags för en av årets höjdpunkter, Venture Cups Sverigefinal. Jag deltog själv vid regionfinalen i Venture Cup Nord den 29 april. Ett trevligt arrangemang där kalixföretaget Cellarmering kom på första plats och får tillsammans med ytterligare två bidrag representera Norrland vid Sverigefinalen i Stockholm. Cellarmering erbjuder en ny unik armering för betong, asfalt samt andra material. De två övriga finalisterna är OnTop från Sundsvall och MD Biomedical AB från Umeå.

Nu önskar jag våra Norrlandstävlande lycka till i Sverigefinalen 9 juni!

Lars-Olov Söderström

Ämnen


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68